DSP Başkanı Türker Trabzon'da!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde partisinin hedefinin barajı aşmak olduğunu belirterek, “Eğer Türkiye’de barış isteniyorsa muhakkak bütün görüşlerin temsil ettiği bir parlamentoya ihtiyaç

DSP Başkanı Türker Trabzon'da!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde partisinin hedefinin barajı aşmak olduğunu belirterek, “Eğer Türkiye’de barış isteniyorsa muhakkak bütün görüşlerin temsil ettiği bir parlamentoya ihtiyaç var” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bugün bir basın toplantısı düzenledi. Türker, 7 Haziran’daki seçimin Türkiye açısından bir dönüm noktası olacağını ifade ederek “Türkiye bir dönem noktası olacak ve geleceğindeki değişimi dönüşümü sağlayacak bir seçime hazırlanıyor. Bu seçim Türkiye’nin gelecek 50 yılını etkileyecek. Çünkü bu seçimden sonra seçim normal zamanında yapılırsa 4 yıl sonra hem Cumhurbaşkanı hem genel seçim hem de yerel seçim birlikte yapılacak. Bir olasılık Cumhurbaşkanının koalisyona tavır koyması dolayısıyla 1 sene sonrada erken seçim yapılabilecek. Bu nedenle bu seçim Türkiye’de çeşitli görüşlerin ortaya konulduğu ve meseleye ideolojik olarak hangi yolu seçme noktasında olacağımızı belirleme seçimidir. Ama genellikle medyatik olan kısmı bu seçimlerle ilgili verilmiş olan vaatlerdir. Vaatler bu ideolojik yapının önüne alınmış oluyor” dedi.

20150524aw423552_02.jpg

Hedeflerinin barajı aşmak olduğunu kaydeden Türker, “Bizim hedefimiz barajı aşmak. Yani yüzde 10 barajını aşmak. Bu konuda bir ızdırabımız var. Medya bile yalnız 'HDP aşsın' için çalışıyor, HDP dışındakilerin aşmasını istemiyor. Halbuki HDP de aşsın, DSP’de aşsın. Gerekiyorsa başka partiler de aşsın. Eğer Türkiye’de barış isteniyorsa muhakkak bütün görüşlerin temsil ettiği bir parlamentoya ihtiyaç var. Onun için biz hedefimizi barajı aşmaya inşa ediyoruz. Türkiye’de şu anda 20 parti ile seçime gidiyor. Bunlardan 13 parti, Türkiye’nin 81 ilinde ve 85 seçim çevresinde 550 milletvekili adayı ile seçime gidiyor. Onlardan birisi de DSP” diye konuştu.

20150524aw423552_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler