Doğudaki milletvekilleri harekete geçti...

Başbakan Erdoğan, Kürt sorununda başlatılan yeni süreci partisinin Doğu Bölgesi milletvekillerine anlattı,“BDP süreci sabote ediyor” diyerek “Süreci her gittiğiniz yerde anlatın” talimatını verdi.Erdoğan, İmralı sürecine bölge milletvekillerinden de tam d

Doğudaki milletvekilleri harekete geçti...

Başbakan Erdoğan, Kürt sorununda başlatılan yeni süreci partisinin Doğu Bölgesi milletvekillerine anlattı,“BDP süreci sabote ediyor” diyerek “Süreci her gittiğiniz yerde anlatın” talimatını verdi.

Erdoğan, İmralı sürecine bölge milletvekillerinden de tam destek aldı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Doğu Anadolu Bölgesi milletvekillerinin yanı sıra belediye başkanları, il başkanları ve il genel meclisi başkanlarıyla bir araya geldi. 8 ilin AK Partili milletvekilleriyle yapılan, bazı bakan ve parti yöneticilerinin de yer aldığı AK Parti Genel Merkezi’ndeki kahvaltılı toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, Kürt sorunu konusunda hükümetin attığı ve atacağı adımlar hakkında milletvekillerine ve parti yöneticilerine bilgi verdi. Toplantıda katılımcılar da söz alarak görüşlerini paylaştı.
 
SINIR DIŞI VE SİLAH BIRAKMA
 
Başbakan milletvekillerine “Başlattığımız süreçte amacımız terörü sona erdirmek. Hedefimiz terör örgütünün silahlı elemanlarının ilk aşamada sınır dışına çıkarılması, ardından da örgütün tamamen silah bırakmasını sağlamak. BDP’den yeteri kadar destek aldığımızı söyleyemeyiz. Son yaptıkları açıklamalar süreci sabote ediyor. Süreci ve BDP’nin tutumunu her yerde anlatın ve seçmenlerinizi bilgilendirin” dedi.
 
'UMUT BİZDE, ÇARE BİZDE'
 
Erdoğan vekillere, çözüm süreciyle ilgili, “Umut bizde, çare bizde, bu işi biz çözeriz” diyerek, sürece zarar verecek açıklamalardan kaçınmaları konusunda uyarıda bulundu.
 
Başbakan, “Çözüm süreci bilek güreşine dönüşürse milletin itimadı azalır. Bu sürece zarar verir” diye konuştu. Erdoğan, MHP’nin hakaret ettiğini, bu nedenle dava açacağını, CHP’nin de ‘denklem dışında olduğunu’ vurguladı. Yerel seçimlere ilişkin teşkilatlardan sıkı çalışmalarını isteyen Başbakan Erdoğan, “Her hafta bölgelerinize gidin. Vatandaşlarla görüşün.
 
Seçmenlerle yüz yüze, bire bir ilişkiye geçin” tavsiyelerinde bulundu. Toplantının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, katılımcıların görüşlerini ifade ettiklerini söyledi. Atalay, “Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki teşkilat mensupları ve milletvekillerinin olumlu baktıklarını tespit etmiş olduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset