"Dışlanmış olanlarla bütünleşilmelidir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milliyetçilerin; dışlanmış, hakkı yenmiş, kim varsa yanında olarak onlarla bütünleşmesi gerektiğini belirtti.Devlet Bahçeli, partisinin 'Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 7. dönem sertifika törenine katıldı. Siyaset ve Liderl

"Dışlanmış olanlarla bütünleşilmelidir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milliyetçilerin; dışlanmış, hakkı yenmiş, kim varsa yanında olarak onlarla bütünleşmesi gerektiğini belirtti.

Devlet Bahçeli, partisinin 'Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 7. dönem sertifika törenine katıldı. Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 10 Ekim 2009 tarihinden bu yana faaliyette olduğunu bildiren Bahçeli, "Güzide bir eğitim yuvası hüviyetine bürünmüştür. Bugün yedinci kez bunu hayata geçirmenin hazzını ve haklı gururunu yaşıyoruz. 12 hafta süresince burada bulunan, zamanını ve mesaisini buraya ayırarak özveri gösteren değerli katılımcıların, aldıkları eğitimin, kurdukları dostlukların ve milliyetçilik üzerine şuurla eğilmelerinin başta kendileri adına olmak üzere, hepimiz için yararlı sonuçlar doğuracağını düşünüyorum." diye konuştu.


Bahçeli, Türk siyasetinin karşılaştığı sorunları anlayabilmek, Türkiye’nin sağlıklı analizini ve ayakları yere basan çözüm reçetelerini hazırlayabilmek için mutlaka yeni merkezdeki çevreyi, çevredeki merkez unsurları gözlemek ve bunlarla temas halinde olmak gerektiğini ifade etti.

Bahçeli, “Milliyetçilik, çevrenin taleplerini merkeze taşıma iddiasıyla; dışlanmış, hakkı yenmiş, mağdur edilmiş veya kenara itilmiş kim varsa yanında olmalı ve onlarla bütünleşmeli. Bunun için milliyetçi fikriyatımız sürekli alan açarak ilerlemeli, milli ve manevi ilkelerin yol göstericiliğinden ayrılmayarak, sessiz duran, ama şikâyet ve feryatları içten içe birikmiş insanlarımızın tercümanı olmalıdır. Hepinizin bildiği gibi siyasetin hedefinde de merkezinde de insan vardır ve olmalıdır. Nerede bir insan varsa, nerede bir sorundan bahsediliyorsa; siyaset bunlara dikkatini vermeli ve çıkış yolları bulmalıdır." şeklinde konuştu.

"MİLLİYETÇİ DÜŞÜNCENİN UMUTSUZLUĞA KAPILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Millet oluşumunu ve millete şuurla bağlılığın tanımı olan milliyetçiliği esas alan bir siyasi hareket olduklarını vurgulayan Bahçeli, "Fertlerin sorunlarını çözerek milletimizin de sorunlarını çözecek, millet eksenli ve insan odaklı bir anlayışı tercih etmiş olacağız. Bundan da asla vazgeçmeyeceğiz ve geri durmayacağız. Bugün ağırlaşan meseleler karşında milliyetçiliğin ve milliyetçi düşüncenin umutsuzluğa kapılması söz konusu değildir. Zira milliyetçilik başlı başına ümit, çare ve milli değerleri zirveye çıkarma iddiasıyla anlam bulan, mensubiyet bilinciyle kanatlanan birlikte yaşama inanç ve kararlığıdır. Milliyetçilik, ne birilerinin sandığı gibi ırkçılık, ne de zamanı geçmiş, miadı dolmuş bir ideolojidir. Nitekim milliyetçilik; sürekli yenilenen, devamlı geleceğe varma ve geleceğin resmini bugünden çizme arayışında olan, insan ve toplumu ayırmadan birlikte ele alan geniş ufuklu ve yüksek vizyon sahibi bir anlayışın ta kendisidir.” açıklamasında bulundu.

''MİLLİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMADA GERİ DURMAYINIZ"

Sertifika alacakların Siyaset ve Liderlik Okulu’ndaki eğitimlerinin bugün son bulduğunu belirten Bahçeli, eğitimin kursiyerlerin bundan sonraki hayatında kendilerine büyük katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti.

Bahçeli, kursiyerlere şu tavsiyelerde bulundu: "Buradan edindiğiniz bilgi, görgü, deneyim ve sahip olduğunuz nitelikler, milli ve milliyetçi duruşunuzu daha da sağlam bir zemine oturtacaktır. İnancım buna yöneliktir. Araştıran, tartışan, disiplinli bir şekilde çalışan, soran ve sorgulayan, bilimsel şüpheciliği yöntem olarak belirlemiş bir anlayışın peşini ömrünüz boyunca bırakmayınız. 'Daha fazla ne yapabilirim, daha çok ne üretebilirim' sorularını sürekli olarak kendinize sorunuz. Türkiye’nin geleceği, Türk milletinin varlığını sürdürmesi, mutlaka sizler gibi değerli arkadaşlarımın yoğun ve gayretli çalışmaları sayesinde gerçekleşecektir. Türklük, milliyetçilik ve milli değerlere sahip çıkmada hiçbir zaman geri durmayınız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset