Devleti yönetenler Ali Kıran baş kesen değildir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, MİT Kanunu Teklifi ile ilgili olarak, “Artık hiçbirimizin haberleşme özgürlüğü hukuk teminatı altında değildir" dedi.MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Haki

Devleti yönetenler Ali Kıran baş kesen değildir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, MİT Kanunu Teklifi ile ilgili olarak, “Artık hiçbirimizin haberleşme özgürlüğü hukuk teminatı altında değildir" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun yapısında yapılan değişiklikle yargının hükümete bağlandığını iddia etti. İnternet Yasası ile ilgili olarak kısıtlamaların özgürlükleri sınırladığını ifade eden Vural, “Bugün Türkiye’de parlamentoda milletin egemenliğini temsil etmesi gerekenler maalesef milletin egemenliğini ve özgürlüğünü kısıtlamakta, yargıya darbe vurmaktadır. Bu doğrudan doğruya elindeki gücü, nüfuzu kullanarak, çoğunluk diktası oluşturmak isteyen bir zihniyet Türkiye’yi yönettiğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

MİT Kanunu ile ilgili olarak ise Vural, “Başbakan, kardeşi Esad rejiminin uygulamasına benzer bir yapılanmayı gerçekleştirmek istiyor" dedi. MİT’e mahkeme kararı olmadan sınırsız dinleme yetkisi verildiğini belirten Vural, "Artık hiçbirimizin haberleşme özgürlüğü hukuk teminatı altında değildir. Erdoğan ’ben istediğimi istediğim kadar dinlerim" demektedir" ifadelerini kullandı.

"ANKARA’DA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİYORLAR"

Başbakan Erdoğan’ın Esad’ın, Saddam’ın, Kaddafi’nin özlemleri içerisinde hareket ettiğini savunan Vural, Ankara’da genel arama kararıyla ilgili, "Bu uygulamaların darbe dönemlerinden ne farkı var? Doğu ve Güneydoğu’da PKK’ya özgürlük tanıyanlar Ankara’da olağanüstü hal ilan ediyorlar" şeklinde konuştu.

Hiç kimsenin hukuka aykırı iş ve eylem yapma hakkının bulunmadığının altını çizen Vural, şunları kaydetti:

"Burası çete devleti değildir. Devlet, hukuka, anayasaya uyacaktır. Devleti yönetenler ’Ali Kıran baş kesen’ değildir. Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğünün olmadığı yerde demokrasi, milli irade olmaz. Başbakan, Oslo’nun, İmralı’nın derdine düşmüş gözükmektedir."

Kanun teklifi ile soruşturma dosyalarına ulaşma imkanı verildiğini dile getiren Vural, "Soruşturmanın gizliliği nerede kalacak? Rüşvet, yolsuzlukla ilgili oluşabilecek her türlü kanalı tıkamak için devlet araç olarak kullanılıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset