"Devlet; Tunceli’ye Devlet Bey’le Girmiştir"

MHP Trabzon Milletvekili aday adayı Dr. Hüseyin Örs, Hükümetin çözüm süreci adı altındaki politikalarını eleştirdi, Tunceli’yi hatırlattı.Dr. Hüseyin Örs “Adına çözüm süreci denilen dönemde yaşananları ibretle izliyoruz. Devlet onu tehdit edene karşı boyn

"Devlet; Tunceli’ye Devlet Bey’le Girmiştir"

MHP Trabzon Milletvekili aday adayı Dr. Hüseyin Örs, Hükümetin çözüm süreci adı altındaki politikalarını eleştirdi, Tunceli’yi hatırlattı.

Dr. Hüseyin Örs “Adına çözüm süreci denilen dönemde yaşananları ibretle izliyoruz. Devlet onu tehdit edene karşı boynunu eğiyorsa, devlet olma vasfını kaybetmiş demektir. Dünyanın neresinde olursa olsun halkının güvenini ve desteğini almış meşru bir devlet kendisine yönelmiş tehlikeleri önlemekle mükelleftir. Hukuk da bunu emrediyor zaten” dedi.

Örs, açıklamasında Başbakan Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Bahçeli arasında yaşanan Tunceli restleşmesini hatırlatarak “Bir süre önce Başbakan Davutoğlu’nun, Genel Başkanımız Devlet Beye “yüreğin varsa Tunceli’ye git” demesi aslında kendi zafiyetinin göstergesi değil de nedir? Tunceli bu vatan toprağı değil midir? Eğer vatan toprağının bir parçasına muhalefet lideri gidemeyecekse, bunun sorumlusu kimdir? Tunceli’yi Başbakan idare etmiyor mu?” diye sordu.

MHP Trabzon Milletvekili aday adayı Dr. Hüseyin Örs: “Sayın Genel Başkanımız Tunceli’ye giderek gereken cevabı vermiştir.  Genel Başkanımızın bu ziyareti Türkiye’yi rahatlatmıştır aslında. Türkiye’nin bir bölümüne gidilemediği algısı kırılmıştır. Devlet, Tunceli’ye Devlet Bey’le girmiştir. Bu ziyaret Büyük Ortadoğu Projesi ile Türkiye’yi bölmeye çalışanların suratına inen okkalı bir tokattır. Devlet Bey, Türkiye’yi bölme hayali kuranlara tarihi bir ders vermiştir o gün.” dedi.

Dr. Hüseyin Örs konuşmasının son bölümünde “Herkes bilmelidir ki; “Bizim gidemeyeceğimiz bir yer olmaz.  Biz insanımızdan da, vatanımızdan da vazgeçmeyiz.  Ne ihanetten korkarız, ne de haram yiyenlerden çekiniriz. “ dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler