Devlet Trabzon'da zarara uğratılmıştır

CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi.CHP Trabzon İl Başkanlı binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Trabzon Millet vekili Volkan Canalioğlu, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, CHP Trabzon Merkez ilçe Başkanı Ahmet Kaya ve çok sa

Devlet Trabzon'da zarara uğratılmıştır

CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenlendi.

CHP Trabzon İl Başkanlı binasında düzenlenen basın toplantısına CHP Trabzon Millet vekili Volkan Canalioğlu, CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, CHP Trabzon Merkez ilçe Başkanı Ahmet Kaya ve çok sayıda partili katıldı.

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan Yomrada meydana gelen sel felaketi nedeniyle hayatını yitiren vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ve Yomra halkına da geçmiş olsun dileklerini belirterek ''orada yaptığımız incelemelerde çalışma yapan arkadaşların harfiyatları dere yatağına dökerek bu felaketin istemeyerek te olsa sorumluluğu altına girmişlerdir'' dedi. 

Yavuz Karan sözlerini şöyle sürdürdü; ''Türkiye bu siyasi iktidar sayasinde hiç istenmeyen olaylara tanık olmuşlkardır. Ergenbekon kararı hukuken bizim için bir anlam ifade etmemektedir. Abdullah Öcalanı kurtarmak için vatan evlatlarının ırada esir tutulmalarını kabul etmiyoruz. Bu kararlar meşru değildir.

Ramazan ayı içerisinde sayın bakanımız 40 bin kişiye koli dağıttı. Demekki siz halkı muhtaç haline getirdiniz. Bu harcamaların parasını vermişseniz 8 Milyon tutan bu yardımların parasını siz verdiyseniz bu serveti nereden kazandınız. Bunu açıklamanız gerekiyor.  Devlet adamlığı kimsenin cebine girecek kadar küçük değildir. 

Başbakan diyorki Türkiye'de faiz lobisi vardır bizde diyoruz ki Türkiye'de Başbakannın kendi eliyle yaptığı inşaat lobisi vardır. Bakan Erdoğan Bayraktara da dişyopruzki bu oyunlara alet olmayın. Bakanlık devlet adamlığı geçicidir.''

PKK'LILAR SINIRDA CİRİR ATIYOR

 

PKK'LILAR SINIRDA CİRİR ATIYOR

CHP Trabzon Milletvekili Volkan CanalioğluTrabzonil başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında hükümetin anneler ağlamasın diye şehitler gelmesin diye söylemlerle ortaya çıktığını ve CHP'nin katkıda bulunmadığımızı savunduğunu belirterek, ''biz elbette şehitlerin gelmesini istemeyiz. ancak biz yol haritasının ne olduğunu bimek zorundayız bunun geleceği yerde TBMM dir. Ancak bu zamana kadar TBMM başkanlığına böyle bir yol haritası gelmemiştir. BDP'nin terör örgütüyle birlikte PKK ile nasıl beraber hareket ettiklerini gezi parkı olaylarında polis tarafından onlara hiçbir müdahalenin yapılmadığını gördük. PKK lıların çakilme sürecinde sadece yaşlılarınçekildiğini diğer lerinin kendi ordularını kurup sınırda cirit attıklarını görüyoruz'' dedi.

TÜRK PİLOTLAR NEDEN KAÇIRILDI?

 

TÜRK PİLOTLAR NEDEN KAÇIRILDI?

Volkan Canalioğlu iki Türk pilotun kaçırılması ile ilgili olarak ''İki türk pilotumuzun kaçırılması basında çok az yer aldı bu arkadaşlarımız neden kaçırııdı. Lübnan diyorki suriyede yakjalanan ordu mensuplarımızı bırakın diyor. İşte dış politikadaki acizliği görüyorsunuz'' ifadelerini kullandı.

TRABZON'DA DEVLET ZARARA UĞRATILMIŞTIR

 

TRABZON'DA DEVLET ZARARA UĞRATILMIŞTIR

Trabzon özelinde her seçim dönemi AKP adaylarının ortaya çıkıp Trabzonlulara sözler verdilerini ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ''Bu vaatlerden birtanesi de Sürmene Çamburnu tersane yapılacak ve burada 5 Bin kişiye istihdam sağlanacak denilmektedir. burada ne olacağı belirsiz bir şekilde harcama yapılmış 60 Trilyon harcanan bu yerde devlet zarara uğratılmıştır'' dedi.

Çamburnu tersane alanının lojistik merkez için kullanılması gerektiğine dikkat çeken Canalioğlu şunları söyledi; ''Hepinizin bildiği gibi 2009 seçimlerinde AKP'nin Trabzon Belediye Başkan Adayı tarafından da 5 bin kişiye iş vereceğiz diye propaganda aracı olarak kullanılmış, bugün geldiğimiz noktada insanlar kandırılmıştır. 

sam_6380.jpg

Biz diyoruz ki bölgemizde acil olarak lojistik merkez kurulması kaçınılmazdır. Doğu Karadeniz Bölgesinin ticaret hacmini artırmak ve bölge istihdamına katkı sağlamka namacıtla ağpırlıklı olarak Rusya Orta Asya Avrupa ve Ortadoğu Coğrafyasına hizmet edecek bir dış ticaret aktarma ve depolama merkezi kurulması kaçınılmazdır.

Sarp sınır kapısının ihracatta en yoğun 5. kapı ,karayolu ihraç taşımalarının yaklaşık. yüzde 7'sinin Sarp'tan yapıldığı, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan'da yapılan ihraç taşımalarının tamamına yakınının Sarp'tan yapıldığı gözönünde bulundurulursa, bölgemizde acil olarak lojistik bölgeye ihtiyaç duyulmaktadır. İktidarın yıllarca 5 bin kişilik istihdam yaratacağızdiye insanları oyaladığı Çamburnu tersane için dolgu çalışmaları tamamlanmış 5 bin kişiye iş imkanı sağlanacak tersane yapımında vazgeçilmiştir. Bu nedenle Çamburnu tersane alanının lojistik bölgeye dönüştürülmesi bölgemizden yapılan ihracatta büyük katkı sağlayacaktır.

Kentimizdeki sivil toplum örgütlerinin de kurulmasına destek verdiği lojistik merkezin kurulabileceği Sürmene Çamburnu tersane alanı toplan alanı 600 dönümdür. Trabzon2a 42, Rize'ye 35, Sarp sınır kapısına 144, Trabzon Havalimanına 40 ve  Batum havaalanına 160 km. mesafede yer almaktadır.

Doğu Karadeniz bölgesinde Lojistik hizmetlerin tek bir yerde toplandığı bir merkez inşaa edilmesi halinde, Doğu Karadeniz bölgesinin Rusya, Kafkasya, Orta Asya ve Ortadoğu'ya yapılan taşımalarda bir lojistik üs haline gelecek, Doğu karadeniz ve ilimizin istihdamına katkı sağlayacaktır. Bölgenin üretim ve dış ticaret hacmi artacaktır. 2023 yılı için 500 milyar dolar olarak hedeflenen ülke ihracatımıza ulaşmada önemli bir katkı saplayacaktır.

Bölgemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak olan butür yatırımların yıllardır siyasi malzeme olarak kullanılmasına son verilmelidir. İktidara buradan çağrımız bölgemiz ve ilimizin ticari hacmini artıracak, istihdama da önemli katkı sağlayacak olan Çamburnu tersane alanının lojistik merkez yapılması konusunda sivil toplum örgütlerimizin de seslerine kulak verme zamanı gelmiştir.''

BAŞBAKANIN TRABZON'A GELMESİ  

 

BAŞBAKANIN TRABZON'A GELMESİ   

Volkan Canalioğlu Başbakan Erdoğan'ın Trabzon'a gelmesi ile ilgili olarak ''Başbakanın yarın Trabzon'a geleceği ve Başbakanın Trabzon' a ayrı bir sempati beslediği söylenşiyor. ancak Başbakanın Trabzon için hiçbir çalışması yoktur. Anlaşılan oki bu işi yine baraşaramayacaklar'' dedi.

TÜRKİYE'NİN CHP İKTİDARINA İHTİYACI VARDIR

 

TÜRKİYE'NİN CHP İKTİDARINA İHTİYACI VARDIR

Son olarak seçimlerle ilgili konuşan Canalioğlu ''CHP olarak biz seçimlerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi İlçeler ve Ortahisar da olmak üzere iyi bir çalışmalya bu başarıyı yakalamak ve genel seçimlere güçlü girip Türkiye'de iktidarı almak istiyoruz. Çünkü Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı vardır'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler