Devlet Bahçeli'nin erken seçim çözümü

 MHP Lideri Devlet Bahçeli MHP Genel Merkezi’ndeki "Alparslan Türkeş Büyük Ödülü" programı çıkışında gazetecilerine sorularını cevapladı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihine çekilmesi için

Devlet Bahçeli'nin erken seçim çözümü

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli MHP Genel Merkezi’ndeki "Alparslan Türkeş Büyük Ödülü" programı çıkışında gazetecilerine sorularını cevapladı.
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihine çekilmesi için yapılan oylamada 360 kabul ile referandumun gündeme gelmesiyle ilgili olarak, “Halk oylaması yolunun tercih edilmesi, Türkiye için ayrı bir külfet getirir. O yolu tercih etmek yerine 29 Mart 2014’te seçimlerin yapılması halkımız için daha hayırlı olur." dedi.
 
MHP Genel Merkezi’ndeki Alparslan Türkeş Büyük Ödülü’ programı çıkışında gazetecilerine sorularını cevaplayan Devlet Bahçeli, yerel seçimlerin geriye alınmasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
 
Bahçeli, teklifin MHP ve AK Parti’nin ortak görüşleri doğrultusunda 29 Mart 2014 tarihindeki mahalli idareler seçimlerinin, hava şartları ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de aynı yıl olması nedeniyle 27 Ekim 2013’te yapılmasını öngördüğünü hatırlattı.
 
Bahçeli, “Bu teklif dün TBMM’de halk oylamasına götürülmesi şartıyla kabul görmüştür. Şimdi Meclis'in bu kararı Cumhurbaşkanlığı'nın önüne gelecektir. Sayın Cumhurbaşkanı ya referandum ya da Meclis'e iade edecektir.
 
MHP’nin birisi hükümlü olması, 4’ü de özel mazeretleri sebebiyle 5 milletvekili bu oylamaya katılamamıştır. Ancak katılan arkadaşlarımızın anayasa değişikliği için vermiş olduğu imzanın arkasında durarak, beyaz oy kullanmışlar ve seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması için gayret göstermişlerdir.
 
Ama dünkü sonuçlara bakılacak olursa AK Parti ile MHP’nin oylarının toplamının sayısının sahip oldukları milletvekili sayısı ile ilişkilendirdiğimizde 368 olması lazım. Ancak kabul 360 ile halk oylaması yolu açık olduğu şartıyla kabul görmüştür. Dolayısıyla 8 oy eksiği olmuştur. Bunun kim olduğu konusunu, eğer açık oylama olsaydı bunu herkes bilebilirdi.
 
Ancak gizli oylama olmuştur, bu oylama sonucunda ben milletvekili arkadaşlarımın 5’i hariç onlarda salonda olamadıkları için, olanların ise attıkları imzanın arkasında durdukları inancındayım. Meclis'in aldığı bu kararın milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
 
Cumhurbaşkanı'ndan nasıl bir takdir beklediği yönündeki soruya ise Bahçeli, kararın Cumhurbaşkanı'nın takdiri olduğunu belirterek, eğer Meclis'e gönderirse MHP’nin imzasının arkasında olacağını kaydetti.
 
"MHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ ATTIĞI İMZANIN ARKASINDA ÖLÜMÜNE DURUR"
Bazı MHP’li milletvekillerinin Büyükşehir Kanunu'ndan dolayı ret oyu kullandığı iddiasına ise Bahçeli, şöyle cevap verdi: “Bunların hepsi yanlış beyanlardır. Bu beyanlara itibar etmemek gerekir. MHP’nin milletvekilleri haysiyetli ve saygın duruşu temsil eden insanlarımızdır. Attığı imzanın arkasında ölümüne kadar durur.”
 
Referanduma gitmesi durumunda halk oylaması yolunun tercih edilmesinin, Türkiye için ayrı bir külfet getireceğini vurgulayan Bahçeli, “O yolu tercih etmek yerine 29 Mart 2014’te seçimlerin yapılması halkımız için daha hayırlı olur diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler