''Demokratikleşme paketi ay sonuna hazır''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğini belirterek, “Hiç kimse de Türkiye’nin sabrını, soğukkanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp test etmeye kalkışmasın. Zira böyle yanlış karşısında hukuktan

''Demokratikleşme paketi ay sonuna hazır''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğini belirterek, “Hiç kimse de Türkiye’nin sabrını, soğukkanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp test etmeye kalkışmasın. Zira böyle yanlış karşısında hukuktan aldığımız güçle gerekli karşılığı vermekten de çekinmeyiz” dedi.
 
Sahip olacağı 3 bin 662 yatak kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi niteliğine sahip olacak projenin temelleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle atıldı. Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi olma özelliğine sahip olacak Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü’nün temel atma törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Toplam 1 milyon 204 bin 713 metrekare yerleşim alanına sahip, 13 bloktan oluşan hastanede, 119 ameliyathane salonu, kapalı ve açık otoparklar ile helikopter pisti bulunacak.Bilkent’te düzenlenen temel atma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketi üzerinde çalıştıklarını ve dün akşam çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Paketin redaksiyon çalışmalarının yapıldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, “İnşallah ay sonuna kadar geniş bir basın toplantısıyla bizzat şahsım bu paketi açıklayacağım. Burada da halkımızın bir çok beklentilerini giderecek başlıklar olduğunu göreceksiniz. Zira yol çıkarken dediğimiz gibi ‘Her şey insan’ için dedik ve insanı devletin önüne çıkaran bir anlayışı benimsediğimizi AK Parti olarak, AK Parti iktidarı olarak ifade ettik. İşte bunlar hep bunun adımlarıdır” dedi.
 
“ÜLKE İÇİNDE OLDUĞU GİBİ DIŞARIDA DA BARIŞI ÖNEMSİYORUZ”
Türkiye’nin geleceğini çok sağlam temeller üzerine inşa ettiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Burada bir hususu özellikle vurgulamak istiyorum. Bir ülkelinin ilerlemesi, kalkınma kendi iç dinamikleri kadar dış şartlarla da yakından ilgilidir. Bugünün dünyasında kendi bölgesinden, komşularından, dünyadan kopuk bir ilerleme ve kalkınma sağlam, kaliteli, kalıcı bir büyüme olamaz. Türkiye olarak hem kendi huzur ve istikrarımız hem de bölgemizin huzur ve istikrarı için içeride olduğu kadar dışarıda barışı önemsiyor, bunun içinde samimi mücadele veriyoruz. İçeride sorumlarımızı çözmek için reformlar yaparken komşu ülkelerle, bölge ülkeleriyle iyi ilişkiler tesis etmek, oralarda barışı, huzuru, istikrarı çok samimi bir şekilde çözmek istiyoruz. Bununda gayreti içerisindeyiz.”
 
“TÜRKİYE’NİN HİÇBİR ÜLKENİN TOPRAĞINDA GÖZÜ YOK”
Türkiye olarak hiçbir ülkenin topraklarında gözlerinin bulunmadığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, hiçbir ülkenin iç işlerine karışmak gibi bir niyetlerinin de bulunmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, “Ancak artık içişleri boyutunu aşan, bölgeyi doğrudan ilgilendiren, özellikle de kardeş bildiğimiz halklara zulüm haline dönüşen girişimler karşısında da çok net, çok ilkeli bir tavır sergiliyoruz. Hele hele içeride kendi halkına topluca katleden zalim rejimlerin bununla yetinmeyip Türkiye’yi, Türkiye sınırlarını hedef almasına asla müsamaha göstermiyor, buna da göz yummuyoruz. Türkiye’yi kaosa çekme yönündeki girişimleri son derece dikkatli, son derece hassas bir şekilde takip ediyor, soğuk kanlı şekilde yapılması gerekenleri yapıyoruz. Türkiye’ye yönelik fiili saldırılara cevap verdiğimiz gibi, Türkiye içinde uygulanan kaos ve kışkırtma planlarına da asla tahammülümüz olamaz, hoşgörümüz olamaz, onlarında cevabını veriyoruz ve veririz. Biz her zaman itidalin, serinkanlılığın, sağduyunun yanında olduk. Biz her zaman ilkelerle hareket ettik, adaleti gözettik, hakkı gözettik, biz güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu dünyaya inandık ve böyle bir dünyanın mücadelesini verdik” diye konuştu.
 
“HİÇ KİMSE TÜRKİYE’NİN SABRINI VE SOĞUK KANLILIĞINI TEST ETMEYE KALKIŞMASIN”
Bundan sonra da aynı şekilde hareket edeceklerini ve aynı ilkeleri tavırlarını sürdüreceklerini sözlerine ekleyen Başbakan Erdoğan, kendilerinin büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceklerini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, “Umuyorum ve inanıyorum ki, hiç kimsede Türkiye’nin sabrını, soğuk kanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp test etmeye kalkışmasın. Zira böyle yanlış karşısında hukuktan aldığımız güçle gerekli karşılığı vermekten de çekinmeyiz” şeklinde konuştu.
 
AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ŞEHİR HASTANESİNİN TEMELİ BAŞBAKAN ERDOĞAN TARAFINDAN ATILDI
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hangi düşünde olursanız olun saygı duyarız. Ancak saygı duymak karşıt düşünceye de saygı duymayı gerektirir. Eğer siz farklı düşüncede olanlara saygı duymazsanız saygı göremezsiniz. Eğer siz hukukun dışına çıkmak suretiyle esnafımın, tüccarımın işyerlerini yakıp yıkıp, oraları dökersiniz burada da güvenlik güçlerimiz sizleri hukuk içinde gerekli cevabı vermek durumunda kalır. Bunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Çünkü bizim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin hakkı yok” dedi.
 
Sahip olacağı 3 bin 662 yatak kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi niteliğine sahip olacak projenin temelleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle atıldı. Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi olma özelliğine sahip olacak Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü’nün temel atma törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplam 1 milyon 204 bin 713 metrekare yerleşim alanına sahip, 13 bloktan oluşan hastanede, 119 ameliyathane salonu, kapalı ve açık otoparklar ile helikopter pisti bulunacak.
 
Bilkent’te düzenlenen temel atma töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Şehir Hastanesi’nin Başkent Ankara’ya, Türkiye’ye, projenin tüm taraflara hayırlı olmasını temenni etti. 12 Eylül Perşembe günü İstanbul’da düzenlenen törenle 14 ilde yapılacak olan 15 şehir hastanesinin protokolünü imzaladıklarını anımsatan Başbakan Erdoğan, “Hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başladık ve işte bugün planladığımız 15 hastaneden birisi olan Ankara Şehir Hastanesi’nin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz” dedi.
 
“BU TÜRKİYE’DE BİR İLKTİR”
Prensip olarak kendisinin istisnai durumlar dışında temel atma törenlerine katılmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şehir hastaneleri projesinin kendisinin 11 yıllık hayali olduğunu ve büyük hayalini gerçeğe dönüştürürken temel atma heyecanını bizzat yaşamak istediğini vurguladı. Önlerine çıkarılan tüm engelleri aşarak projeyi fiilen başlatma ve temel atma aşamasına getirmiş olmanın memnuniyetini yaşadıklarının altını çizen Başbakan Erdoğan, “Sağlıkta geçtiğimiz 11 yılda Türkiye’nin çevresini değiştiren, sağlıkta büyük dönüşüm gerçekleştiren bir iktidar olarak şimdi yeni bir süreci daha başlatıyor, sağlık hizmeti kavramını yeni bir anlam katıyoruz. Devasa alanda adeta bir şehir gibi hastane tesis ediyoruz. Bu bir ilktir Türkiye’de. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
 
“BU ŞEHİR HASTANELERİYLE SAĞLIK HİZMETİNİN KALİTESİNİ DAHA DA ATTIRIYORUZ”
Attıkları temelin biran önce yükselmesini, yapının biran önce tamamlanmasını ve millete hizmet verir hale gelmesini yürekten temenni ettiklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, projeyi gerçekleştiren yüklenici firma ile bir görüşme yapacaklarını ve planlanan zamandan daha erken bitmesi için çalışma yapacaklarını belirtti. Temelini atacakları Bilkent Şehir Hastanesi’nin ismini ileride Sağlık Bakanlığı’nın bir çalışma yapacağını ve tarihte sağlık alanında önemli hizmeti geçmiş büyüklerin birinin ismiyle şereflendireceklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Toplam 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerine kurulu. Standart yatak sayısı 3 bin 662’dir. Acil yoğun bakım, ameliyathane ve ameliyat hanelerin sayısı yüzün üzerinde. Böyle bir noktadayız. Tüm birimleriyle birlikte toplam yatak kapasitesi 4 bin 376’ya ulaşan bu dev hastane ihtiyaç duyulan her türlü donanıma da sahip olacak. Bu dev tesis genel hastanenin yanı sıra Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Adli Psikiyatri başta olmak üzere pek çok bağımsız bölümü de bünyesinde barındırıyor. Bir vatandaşımız hastanemizi düşüp de bu kampüse girdiğinde inşallah olağan üstü bir durum olmazsa bütün işlerine, bütün işlemlerini bu kampüs içerisinde halledecek. Allah’ın izniyle şifa bulmuş bir halde evine dönecek. Hastayı daha da hasta haline getiren, yoran, bezdiren bir sağlık hizmeti anlayışını zaten 11 yıllık dönüşüm ile ortadan kaldırmıştık. Şimdi bu şehir hastaneleriyle sağlık hizmetinin kalitesini daha da attırıyor, bütün imkanları bir arada topluyor, hizmet alınımının, hizmet sunumunun çok daha kolaylaştırıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“ŞUANDA SAĞLIK HİZMETLERİ KONUSUNDA DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA YER ALIYORUZ”
Ankara’da ikinci bir şehir hastanesinin daha yapılacağının müjdesini veren Başbakan Erdoğan, Etlik’te ikinci bir şehir hastanesine başlanacağını ve onu da gelecek haftalarda temelinin atılacağını bildirdi. Başkenti, sağlığında başkenti konumuna yükselteceklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Diğer inşa edeceğimiz şehir hastaneleri gibi Ankara’daki bu kampuslerimizde sadece bulundukları şehre değil, çevre şehirlere de hizmet verecekler. Sağlık hizmetlerini ilçelerimize, köylerimize kadar yaygınlaştırdık ama ihtiyaç hasıl olduğunda komşu şehirlerimizdeki kardeşlerimiz bu hastanelere gelecek hem hasta hem de hasta yakını hiçbir eziyet çekmeden bir tek kampus içerisinde en kaliteli hizmeti alacaklar. 15 şehir hastanemizi tamlandığımız da ben inanıyorum ki Türkiye’de sağlık hizmeti yeni bir dönüşüm evresini daha geride bırakmış olacak ve belki de yurt dışından da buralara hasta alacağız. Şuanda sağlık hizmetleri konusunda dünyanın en iyileri arasında yer alıyoruz. Şehir hastanelerimizin tamamlanmasıyla devam eden diğer sağlık projelerimizin tamamlanmasıyla inşallah Türkiye’ye sosyal devlet olma yolunda, en iyi, en kaliteli sağlık hizmetini verme konusunda dünyada daha üst seviyelere yükselmiş olacak. 2023 hedefleri arasında dünyanın en büyük ülkesinden biri olmakta var. Şunu burada özellikle ifade etmek istiyorum; büyük olmak, büyük ülke, büyük devlet olmak sadece rakamlarla, sadece grafiklerle, sadece ekonomik verilerle ölçülemez. Dünyanın en büyük, en güçlü ekonomisine sahip olun ama bunu insanınıza yansıtamıyor, insanınıza bunu bir hizmete çevirip sunamıyorsunuz o büyüklük sadece kağıt üzerinde olur. Büyük bir devlet, büyük ülke olmak için demokrasiniz de büyük olacak, ileri standartlara sahip olacak. Aynı şekilde hukukunuz büyük olacak yani tarafsız olacak, hızlı şekilde, tatmin edecek şekilde adalet dağıtacak, gelecek planlarınız, gelecek tasarımlarınız büyük olacak. Yani genç bir nesle, sağlıklı bir nesle eğitimli bir nesle sahip olacaksınız. En önemlisi de büyük ülke olabilmek için devletinizin sosyal yönü güçlü olacak, devlet insanına sahip çıkacak.”
 
“VATANDAŞA SAĞLIKLI BİR NEFES ALDIRABİLMEK İÇİN ECDADIMIZ DEVLETİ FEDA ETMEYİ GÖZE ALMIŞ”
Sözlerine Kanuni Sultan Süleyman’ın sözüyle devam eden Başbakan Erdoğan, Kanuni'nin, “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünden alıntı yaptı. Meselenin bu olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, vatandaşa bir sağlıklı bir nefes aldırabilmek için ecdadın devleti feda etmeyi göze aldığını kaydetti. Başbakan Erdoğan, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olmak derken, ekonomide olduğu kadar, eğitimde, adalette, emniyette, sağlıkta, temel hak ve özgürlükte büyük olmayı kast ettiklerinin altını çizdi.
 
“BİRLİĞİMİZİ VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMAYA KİMSENİN HAKKI YOK”
Ankara Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olduğu kadar huzurun, kardeşliğin ve barışın da başkenti olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, Başkentin bu şekilde büyümeye devam edeceğini belirterek, “Başkent Ankara’yı aynı zamanda sanayinin, ticaretin, bugün temelini attığımız bu büyük eserle sağlık alanında cazibe merkezi haline getirme yönündeki çalışmalarımız devam edecektir. Ben her şeyden önce bu barışın, huzurun, refahın başkenti, huzurumuzu kaçırmaya çalışanlara bir şey hatırlatmak istiyorum; bakın, yaptıklarınız sadece halkıma değil, sadece esnafıma değil biliniz ki aynı zamanda kendinize yaptığınız bir saygısızlıktır. Hangi düşünde olursanız olun saygı duyarız. Ancak saygı duymak karşıt düşünceye de saygı duymayı gerektirir. Eğer siz farklı düşüncede olanlara saygı duymazsanız saygı göremezsiniz. Eğer siz hukukun dışına çıkmak suretiyle esnafımın, tüccarımın işyerlerini yakıp, yıkıp, oraları dökersiniz burada da güvenlik güçlerimiz sizleri hukuk içinde gerekli cevabı vermek durumunda kalır. Bunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Çünkü bizim birliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin hakkı yok. Bir olalım, beraber olalım, iri olalım, diri olalım diyorum ve hep birlikte Türkiye olalım diyorum” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından Avrupa’nın en büyük şehir hastanesi olma özelliğini taşıyacak olan Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü’nün temeli atıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler