Demirtaş yarın ABD'ye gidiyor

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ABD'de temaslarda bulunmak üzere yarın Washington'a gidiyor. 23 Eylül'de başlayacak olan ve Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ile Washington Temsilcisi Mehmet Yüksel'in de eşlik edeceği temasl

Demirtaş yarın ABD'ye gidiyor
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, ABD'de temaslarda bulunmak üzere yarın Washington'a gidiyor. 23 Eylül'de başlayacak olan ve Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ile Washington Temsilcisi Mehmet Yüksel'in de eşlik edeceği temaslar kapsamında Demirtaş, başta ABD Dışişleri Bakanlığı olmak üzere ABD Hükümet temsilcileriyle biraraya gelecek. 
 
HDP heyeti, temasları kapsamında ayrıca Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne de bir nezaket ziyaretinde bulunacak. Demirtaş, diğer yandan Center for American Progress adlı düşünce kuruluşuyla gerçekleştirilecek toplantının yanısıra, 26 Eylül'de HDP Washington Temsilciliği'nin organize edeceği ve ikinci kez düzenlenecek olan 'Ortadoğu'da Yeni Kürt Realitesi' başlıklı konferansa katılacak. 
 
Heyet, ayrıca, Washington'da ve San Francisco'da bulunan Kürt kurumlarıyla halk toplantıları gerçekleştirecek. HDP heyetinin ABD programı 1 Ekim'de tamamlanacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler