Demirtaş, Ala'ya yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretine eşlik eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazetecilerin sorularını yanıtlarken IŞİD ve KOBANİ olaylarına ilişkin bir açıklama yapmıştı.  Ala, " "Şidete başvuranlar, ortalığı yakıp yıkanlar, bu vatana

Demirtaş, Ala'ya yüklendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretine eşlik eden İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazetecilerin sorularını yanıtlarken IŞİD ve KOBANİ olaylarına ilişkin bir açıklama yapmıştı. 
 
Ala, " "Şidete başvuranlar, ortalığı yakıp yıkanlar, bu vatana ihanet etmektedir ve demokrasiden de en küçük bir nasibini almamıştır. Tezkere götürülüyor Meclis'e, HDP'de buna ret verdi.Tezkere neydi? Tezkere işte böyle, sınırımızın dışında olan bir sorunun giderilmesi için Türkiye'de hem Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hem siyasetin, hükümetin inisiyatif almasını sağlayacak bir metin. Buna 'hayır' diyorsunuz, arkasından da buralarda 'neden bu sorunlar yaşanıyor' diye Türkiye'yi sorumlu tutup, hükümeti sorumlu tutup şiddete başvuruyorsunuz. Şiddet bir çözüm yöntemi değildir, şiddet misliyle karşılık bulur. Derhal bu akıl dışı tutuma son verilmelidir" tarzında bir açıklama yapmıştı. 
 
"OLAYLAR BÜYÜRSE SORUMLU SİZLERSİNİZ"
 
Bu açıklamaların sadece "Şiddet Misliyle Karşılık" bulur sözünü cımbızlayıp alan Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya yüklendi. "Biz barışın zarar görmemesi için şiddetten vazgeçin diyoruz. Kobaniye karşı birlikte gelin mücadele edelim diyoruz onlar şiddet uygulayan misli ile karşılığını alır diyor. Sıkıntı büyürse sorumluluk sizdedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset