Demirel 14 tane koruma istedi...

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Koruma Müdürlüğü, koruma kalkanının güçlendirilmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Talep İçişleri Bakanlığı üzerinden Ankara Valiliği'ne iletildi. Demirel'in koruma görevini 2008'e kadar 40 polisin üstlendiği şu

Demirel 14 tane koruma istedi...



9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Koruma Müdürlüğü, koruma kalkanının güçlendirilmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Talep İçişleri Bakanlığı üzerinden Ankara Valiliği'ne iletildi.
 
Demirel'in koruma görevini 2008'e kadar 40 polisin üstlendiği şu an ise kamu görevinin halen devam etmesine rağmen 21'e düşürüldüğü belirtildi. Talep yazısında toplumsal olaylardaki riskler, terör örgütlerinin hedef göstermesi, sık sık gelen tehdit mektupları gerekçe gösterildi.
 
Ayrıca Demirel'in 2012'de 2 bin km'den fazla seyahat yaptığı, 40'ın üzerinde mülakat, çekim ve açılış gerçekleştirdiği, 35 tören ve ziyaret ile 2 bin'den fazla ziyaretçiyi kabul ettiği belirtilerek koruma kalkanın kuvvetlendirilmesi istendi.
 
YENİ X-RAY VE KAMERA SİSTEMİ
 
Yazıda Demirel'in yoğun temposu göz önünde bulundurulduğunda koruma sayısının yetersiz olduğu ifade edildi. Koruma ekibine 10 yeni memuru ile 2 amir sınıfından polis talep edildi. Ayrıca emekli olanların yerine 2 memur daha istendi. Koruma müdürlüğü ayrıca daha önce görev yaptığı belirtilerek ellerinden alındığı için 2 ekip için 2 bomba imha uzmanı görevlendirilmesi istendi. Güniz Sokak'taki eve 1 adet x- ray cihazı alınması talep edilirken, 2006'da kurulan ve sık sık arızalanan 14 kamera, ayak kayıt cihazı sivich ve monitörden oluşan sistemin yeniden kurulması istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler