'Dayına söyle davayı geri çeksin'

TRABEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Kınalı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın düzenlediği basın toplantısında ortaya koyduğu açıklamaların gerçek dışı ve siyasi rant amaçlı olduğunu söyledi.Kınalı, Kaya’nın bu açıklamaları ile Trabzon Beledi

'Dayına söyle davayı geri çeksin'

TRABEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Kınalı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya’nın düzenlediği basın toplantısında ortaya koyduğu açıklamaların gerçek dışı ve siyasi rant amaçlı olduğunu söyledi.

Kınalı, Kaya’nın bu açıklamaları ile Trabzon Belediye’sinin başarılı icraatlarını   kamuoyunun gözünden kaçırıp, çalışanlar arasında fitne ve huzursuzluk çıkartmak amacını güttüğünü ifade etti.  
 
Kınalı, “Ana muhalefet partisinin Trabzon gibi bir kentte ilçe başkanlığını yürüten kişinin,bu tür konularda açıklama yapmadan önce biraz araştırma yapması gerekir.  Belediye İş Sendikası’nın yasal olarak yetki almasının imkansız olduğu bilinmesine rağmen, sırf sözleşme sürecini uzatmak ve işçileri cezalandırmak için mahkemeye giden sendika başkanı olan sizin dayınıza ricada bulunarak davadan vazgeçmesini sağlayabilirsiniz. O zaman sizin bu konuda samimi olduğunuza inanabiliriz” şeklinde konuştu.
 
Pazar günü Hizmet İş Sendikası genel kurulunda yaptığı konuşmanın Kaya tarafından saptırıldığını söyleyen Kınalı, “Pazar günü Hizmet iş sendikası kongresinde TRABEL A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olarak  yaptığım konuşma CHP zihniyetinin bir yansıması olarak sayın Kaya tarafından saptırıldığını görmekteyim.  Ben orada ‘TRABELA.Ş’de  çalışanların sözleşme süreleri 31.12.2011 tarihinde bitmesine rağmen , Belediye İş Sendikası’nın  yetki konusunda açmış olduğu davanın sonuçlanmadığından sözleşme ile ilgili masaya oturmamız mümkün olamamıştır.  Yargısal süreç bitmesiyle hemen bir masa etrafında oturarak, kardeşlik anlayışı içinde, imkanlarımız dahilinde inşallah sözleşmeyi imzalayacağız’ biçiminde konuştum. Bizi yalancılıkla suçlayan Kaya’nın  konuşma metnimizi tam olarak okuduğu zaman kimin yalancı olduğu daha açık olarak görülecektir” diye konuştu.
 
4 YILDIR ZAM VE SOSYAL HAKLARIN YAPILMADIĞI TAM BİR YALANDIR
TRABELA.Ş’de çalışanların,  CHP yönetimi tarafından 2009 yılında imzalanan toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan tüm hakları aldığını ifade eden Kınalı “Sayın Ahmet Kaya TRABEL  AŞ çalışanlarının 4 yıldır zam alamadığını ifade etmektedir. Bunu hangi hesap ve bilgiye dayanarak söylüyor bilemiyoruz. Öncelikle şu bilinmelidir ki; geçmiş dönemde imzalanıp ta  31.12.2011 tarihinde sona eren toplu sözleşmeden doğan hakların tümü işçilere ödenmektedir. İşçilerin bu anlamda bir kaybı söz konusu değildir. Asgari ücrete gelen zamlarda  TRABEL  çalışanlarının maaşlarına yansıtılmıştır”  dedi
 
AYRIM YAPMAKSIZIN ÇALIŞANLARA 2.8 TRİLYON TL KIDEM TAZMİNATI ÖDENDİ
Belediye İş Sendikası Başkanı’nınCHP Merkez İlçe Başkanı’nın dayısı olduğunu hatırlatan Seyfullah Kınalı, TRABEL A.Ş. Yönetiminin çalışanların kıdem tazminatlarını ayrım yapmadan ödediğini kaydederek, “Bu anlamda  Şirket, çalışanlarına 31.12.2011 tarihinden itibaren 2.8 trilyon TL’yi ( 2.8 milyon TL) aşkın  kıdem tazminatı   ödemiştir. Halbuki şirketin işçilerin çalıştığı süre içinde  bu tür bir ödeme yapma zorunluluğu da yoktur. Fakat TRABEL A.Ş’nin bütün imkanları zorlanarak, işçiler arasında hiçbir ayrım yapmaksızın, geçmiş yıllardan birikmiş kıdem tazminatı ödemeleri yapılmıştır.  Bu durumda Şirketin ve belediye yönetiminin çalışanlara bakış açısını açıkça göstermektedir. Bu uygulama ile hem geçmiş dönemden gelen yüklü kıdem tazminatı faturasını azalttık, hemde sözleşme yapamamaktan kaynaklanan mağduriyeti giderdik. Halbuki geçen dönemçok az miktardayapılan bu tür ödemelerde çalışanların siyasi görüşü en önemli kriterdi. Belediye İşSendikası’nın yasal olarak  yetki almasının  daha önceki mahkeme kararlarına bakılarak imkansız  olduğu bilinmesine rağmen sırf süreci uzatmak ve işçileri cezalandırmak için mahkemeye giden dayınız olan Belediye İş Sendikası Sayın  Başkanına ricada bulunarak davadan vaz geçmesini sağlayabilirsiniz. O zaman siz de yapılacak sözleşmeye katkı sağlamış olursunuz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler