Davutoğlu'ndan seçim barajı açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’den MHP’ye oy kaymasını bekleyenlerin hayal kırıklığı yaşayacaklarını belirterek, “Son 2-3 haftadır bizim oy eğrimiz yukarıya doğru takip ediyor. HDP bizdeki rakamlarda barajın çok gerisinde” dedi.AK Parti Genel Başkanı

Davutoğlu'ndan seçim barajı açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’den MHP’ye oy kaymasını bekleyenlerin hayal kırıklığı yaşayacaklarını belirterek, “Son 2-3 haftadır bizim oy eğrimiz yukarıya doğru takip ediyor. HDP bizdeki rakamlarda barajın çok gerisinde” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Ağrı mitingine katıldıktan sonra Doğubayazıt ilçesinde bulunan tarihi İshak Paşa Sarayı’nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bugün 20’nci mitinglerini tamamladıklarını ifade eden Davutoğlu, “Doğu bölgemiz çok canlı. Ben derslerimde de konuşmalarımı zihnimde tasarladığım şekilde yapardım. Önümdeki notlar kafamı karıştırır. Akademik hayatımda hoşlanmadığım şeyler vardı. Bir dersi alır yedi kere anlatır. Ben ise yedi dersi ayrı ayrı anlatmayı severim. Şehirlerdeki havalar bambaşka zaten sizin konuşmanızı orası şekillendiriyor. Hamdolsun vasat geçen mitingimiz yok” dedi.

‘Miting bölgelerinde gerek vatandaşlar gerekse STK’lardan en çok hangi talep geliyor?’ şeklindeki soruya Davutoğlu, “Herkesin özellikle çözüm sürecini ne kadar çok benimsediğini görüyorum. Ben miting alanında karşımdaki topluluğu kalabalık anonim olarak görüyorum ve bana ne demek istiyorlar diye düşünüyorum. Iğdır’da bayrak üzerine konuşurken, Türk bayrakları ve AK Parti bayraklarıyla coşkulu bir sahne vardı. Burası herkesin vatanıdır. Biz tek bayrak diyoruz. Bu millet birlik ve beraberlik istiyor. Ben ait olmaktan gurur duyacağım bir ülke istiyorum” diye cevap verdi.

MHP SEÇİM BÜROSUNA ZİYARET

‘Sürpriz bir şekilde MHP seçim bürosunu ziyaret ettiniz, neler yaşandı?’ şeklinde yöneltilen soru üzerine Davutoğlu, “Meydanlarda konuşabiliriz ama ilişkiler olmalı. O gün Iğdır’da halka karışmak istedik. MHP’nin seçim bürosu var olumsuz durum yaşanabilir diye uyarı geldi. Bende inelim gidelim dedim. İçecek çayınız var mı diye sordum. Mutlu oldular. Bizi tekrar otobüse kadar uğurladılar. Sayın Bahçeli’yi Osmaniye’de yuhalamaya kalktılar ama ben yuhalatmadım. AK Parti Genel Başkanı olarak mitinglerde tansiyonu yüksek konuşmalar yaparım ama başbakan olarak huzuru kollamak zorundayım. Onların kılına zarar gelirse ben zillet olurum” dedi.

SEÇİM VAATLERİNE ELEŞTİRİ

Asgari ücretin bin 500 TL’ye çıkması durumunda kayıt dışı çalışanların sayısının artacağını dile getiren Davutoğlu, “AK Parti gitsin de ülke batarsa batsın’ diyen bir medya var Türkiye’de. Açık söyleyeyim Doğan medyasıdır bunlar. Bu medya bu vaatlerin arkasında duruyor. TÜSİAD yarın çıksın ’Asgari ücret 2 bin TL olsun’ desin. TÜSİAD açıklama yapsın ’bunlar gayet akılcı politikalardır’ diye. Bizim yaptığımız şeye popülizme düşmeyin diye çağrıda bulunanlar şimdi sesleri çıkmıyor. Bir taraftan Kılıçdaroğlu’nu parlatıyorlar bir taraftan HDP’yi parlatıyorlar” ifadelerini kullandı.

Orta yüksek gelir grubuna çıktığımızı dile getiren Davutoğlu, konuşmasını söyle sürdürdü:

“Şimdi yüksek gelir grubuna çıkmamız lazım. ASLEP’i kuruyoruz ’Aile Ve Destek Kurumu’. 90’lı yıllarda dünya ekonomisi büyüdü. Bütün bu dönemde 200 milyar Dolar olan ekonomimiz 230 milyar dolara çıktı. Biz ise bunu 830 milyar Dolar’a çıkarttık. Dünya o dönem büyürken biz küçüldük, şimdi ise dünya küçülürken biz büyüyoruz. Hedefimiz dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi içine girmek.”

"ESED GERİLEMEYE BAŞLADI"

Esed’in gerilemeye başladığını söyleyen Davutoğlu, “Savaşacak asker bulamıyor. Bir zalim rejimin yaşaması mümkün değil. Tarih kendi halkına zulmedenleri öğütür” diye konuştu.

“HDP BARAJIN OLDUKÇA GERİSİNDE”

Anketleri en iyi değerlendiren parti olduklarını söyleyen Davutoğlu, “AK Parti’den MHP’ye oy kaymasını bekleyenler hayal kırıklığı yaşayacaklar. Son iki-üç haftadır bizim oy eğrimiz yukarıya doğru takip ediyor. Şimdi de 2011 seçimlerinin çıtasına yakın bir yerdeyiz daha da yukarısına çıkacağımıza eminim. HDP bizdeki rakamlarda barajın çok gerisinde. O tür hayaller içerisinde olmamalılar” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte geldiği İshak Paşa Sarayı’ndaki yayının ardından çıkışta kendisini bekleyen gazetecilerle de bir süre sohbet etti. Davutoğlu, daha sonra eşi Sare Davutoğlu ile birlikte sarayın yanında bulunan Ahmed-i Hani Türbesi’ni ziyaret ettikten sonra Ankara’ya gitmek üzere il merkezine geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler