Davutoğlu'ndan Darbe Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'daki son duruma ilişkin basın toplantısı yaptı. Davutoğlu, Mısır'da siyasilerin keyfi olarak tutuklanmasının ya da ev hapsine alınmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli sa

Davutoğlu'ndan Darbe Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'daki son duruma ilişkin basın toplantısı yaptı. Davutoğlu, Mısır'da siyasilerin keyfi olarak tutuklanmasının ya da ev hapsine alınmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli satır başları:

'Başbakan Erdoğan'la saat 16.00'da bir toplantı yapacağız. Ortadoğu'daki Arap devrimlerini ateşleyen bu olaylardan beri Türkiye'nin tutumu evrensel ilkelere uygundur. İnsanlık değerini koruyan tüm yönetimleri destekledik, desteklemeye devam edeceğiz. Dost ve kardeş Mısır halkının 25 Ocak'taki devrimine tam destek verdik.

EV HAPSİ KABUL EDİLEMEZ

Mısır küresel barışın en önemli aktörlerinden biridir. Demokratik bir seçimle işbaşına gelmiş olan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Mısır ordusunun müdahalesiyle görevinden alınması, Mısır devriminin kazanımları ve demokratik süreç açısından son derece kaygı verici bir durumdur. seçimle gelenler ancak ve ancak seçimle giderler. Mısır'da siyasilerin keyfi olarak tutuklanması ya da ev hapsine alınması kabul edilemez.

Bu konuyu biz de çok titizlikle değerlendirmekteyiz. Demokratik süreçlerin yıkıntıya uğraması bütün Mısır halkının kaybı olacaktır, ayrıca bütün bölgenin ve küresel barış için çaba sarf eden bütün çevrelerin kaybı olacaktır

25 OCAK DEVRİMİ KORUNMALIDIR

Türkiye bir bütün olarak Mısır halkını ve demokratikleşme sürecini desteklemektedir. Tememnimiz Mısır'ın bu krizi yeni bir demokratikleşme süreciyle aşmasıdır. 25 Ocak devrimi 21.yüzyılın en büyük devrimidir. Bu devrimi korumak tüm Mısır halkının en büyük amacı olmalıdır. Arap baharının Arap kışına döndüğü ve Arapların demokrasiyle yönetilemeyeceği görüşünü reddediyoruz.

MISIR HALKI NEYİ TERCİH EDERSE BİZİM TERCİHİMİZDE ODUR

Mısır halkı neyi tercih ederse bizim tercihimiz de o olacaktır. Asıl sorun Mısır halkının tercihini özgür bir biçimde yansıtabilmesidir. Seçilmiş otoritelerin ve sivillerin bir an önce yeniden göreve gelmesi en büyük arzudur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset