Davutoğlu ve Cameron'dan ortak basın toplantısı

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları: - Bölgesel konuları detaylı olarak ele aldık. IŞİD terörüne karşı işbirliğini ele aldık. IŞİD bölge halkları, Türkiye ve uluslararası toplum için tehdittir. Kıbrıs'taki görüşmelerin yeniden başlaması konusunda

Davutoğlu ve Cameron'dan ortak basın toplantısı
Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:
 
- Bölgesel konuları detaylı olarak ele aldık. IŞİD terörüne karşı işbirliğini ele aldık. IŞİD bölge halkları, Türkiye ve uluslararası toplum için tehdittir. Kıbrıs'taki görüşmelerin yeniden başlaması konusunda ortak görüş birliğine vardık.
- Suriye ya da Irak'ta yabancı savaşçı görmek istemiyoruz. Bulundukları topraklar ve komşu ülkeler için tehdittir. Yabancı savaşçılar aynı zamanda Suriye halkının haklı davasına gölge düşürüyorlar.
 
- Hiçbir ülke Irak ve Suriye'deki terör olgusundan Türkiye kadar rahatsız olamaz.
 
DEMİRTAŞ'I BİR KEZ DAHA UYARIYORUM 
 
- Çözüm sürecinde biz güçlü bir iradeye sahibiz. Bu çağrılar devam ederse, dökülecek tek damla kanın sorumlusu Selahattin Demitaş'tır. Molotofkokteyli ile gösteri yapan birisinin niyeti yakmak, yıkmaktır.
Cameron'un açıklamalarından satır başları:
 
- Teröre karşı mümkün olduğunca yakın çalışıyoruz. Tek amacımız insanların Türkiye'de daha güvende olmasını sağlamak. IŞİD'i ortadan kaldırma konusunda aynı bakış açısına sahibiz.
 
ESED'İN GİTMESİ KONUSUNDA HEMFİKİRİZ
 
- İngiltere Başbakanı Cameron: Biz Suriye'de bütün halkların temsil edildiği bir yönetimin olmasını istiyoruz. Meşru Suriye muhaliflerinin desteklenmesi konusunda hemfikiriz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset