Davutoğlu: Trabzon bana ilham verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Ordu'da yapılan ORGİ Havaalanının açılışını gerçekleştirdikten sonra Trabzon'a geldi.ORGİ'DEN TRABZON'A UÇTULARBaşbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak "ANA" ile saat 17.05'te Trabzon'a geldi.Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davut

Davutoğlu: Trabzon bana ilham verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Ordu'da yapılan ORGİ Havaalanının açılışını gerçekleştirdikten sonra Trabzon'a geldi.

ORGİ'DEN TRABZON'A UÇTULAR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel uçak "ANA" ile saat 17.05'te Trabzon'a geldi.

Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Trabzon Milletvekili Faurk Nafiz Özak, Eski Bakan Hayati yazıcı, Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Adana Milletvekili Mehmet Necati Çetinkaya, Milletvekili Oktay Saral, Milletvekili Ali Sarıkaya, Eski İle Başkanı Aziz Babuşçu da Trabzon'a geldi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU NELER SÖYLEDİ?

Başbakan Ahmet Davutoğlu Trabzon Havalimanına indikten sonra buradan otobüs ile Atatürk Alanında mitingin yapılacağı yere geldi ve burada halka seslendi.

Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi;

Trabzon bize ilham verdi. "Bize Heryer Trabzon". Şimdi de "Bize Heryer Türkiye". Trabzon meydana çıktımı yağmurda olsa boranda olsa bizi yalız bırakmaz. Trabzon'un her bir köşesine selam olsun. Başbakan olmadan önce habersiz son ziyaretimi Trabzon'a yaptım. Binlerce insan karşıladı bizi. Başbakan olduktan sonra da ilk yine buraya geldim. Trabzonlular 7 Haziran'da yeni Türkiye'ye var mısınız. Türkiyenin mevcudiyeti Ortaasyanın, kafkasların ve diğer yerlerin ayağa kalkmasıdır. Trabzon'a geldiğim ogün aldığım enerji ile o günden bu güne hiç izin yapmadım, dinlenmedim.

ÖNCE İZMİR'İ SU BASKINLARINDAN KURTAR

“Görünüşte çok parti var ama aslında iki parti var. Suyu doldurup havalanın yapan bir de eski Türkiye’yi getirmek isteyen eski Türkiye var. Biz onu 15 yıl önce yazdık, 13 yıldır da uyguluyoruz. Sen şu İzmir’i su baskınlarından kurtar sonra mega proje açıkla. Bir şehri yönetemeyene Türkiye verilir mi? Bu çağda İzmir gibi modern bir şehir su altında kalır mı ? Çıkmış Anadolu’da bir şehir kuracak, burada merkez Türkiye olacak. Kim bu aklı verdiyse. Hiçbir şey kendisine ait değil eline kağıt veriyorlar, o okuyor. Merkez Türkiye’yi keşfetmiş. Bizim kitabın arka sayfası (Stratejik Derinlik). Kitabı okumuş ama tersinden okumuş son sayfasından başlamış. Belki zamanla öğrenir ama Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok

Kitabı okumuş ama tersinden okumuş. Yürütyen merdivene ters biniyorya bu da öyle bekli zamanla öğrenir. Kaybedersek biz bırakırız dedik. Kaybedirseniz bırakır mısınız dedik. Bahçeli'de Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş'ta çıt yok. Filistinli'yi Suruyeli'yi, Mısırlıları yalnız bırakır mısınız. Bir eş başkan Demirtaş, bir eş Başkan kılıçdaroğlu. Kudüs'e yahudilerin mekanıdır dedi. İsrail ile neden dost değiliz diye soruyor. Biz mescidi Aksa'ya botla girenle dost olmayız diyecek misiniz. Dört parti var.

AVNİ AKER'DE MAÇ YAPACAĞIZ

Trabzon formasını giyip Avni Aker'de maç yapacağız. Biz Trabzon şampiyon olduğunda bayram yaptık. Trabzon'un efsane isimleri ile maç yapacağız. Bu akşam buradayız.

DÜNE KADAR 4'DÜLER ŞİMDİ 6 OLDULAR

Birilerinin seçime giderken bunların kulağına fısıldadı. Siz tek başına seçimi kazanamazsınız siz bir olun bu AK Parti’nin beli kırılsın. Düne kadar 4’tüler. MHP, CHP, HDP VE Paralel yapı. Hepsi birleşip AK Parti’yi devirmeye çalışıyorlar. 4 yanlış bir doğruyu götürür diyorlardı ama 1 doğru 4 yanlışı götürür. 3-4 gün önce HDP’nin Mersin ve Adana binalarına saldırı oldu. HDP hemen ‘Bunu AK Parti yaptırıyor’ dedi. Ardından futboldaki gibi HDP pas attı, MHP göğsünde topu yumuşattı, ayağına indirdi. O da ‘HDP doğru söylüyor, AK Parti yaptı’ dedi. Hiç aklınıza gelir miydi bölücüler ile MHP beraber olsunlar. İç Güvenlik Yasası’nda da molotofu birlikte savundular. HDP Eş Genel Başkanı bugün de bu saldırı için ‘DHKPC yapmamıştır’ diyor. DHKP-C savcımız Mehmet Kiraz’ı öldüren örgüt. MHP, HDP ve CHP. 3 tane de çete Kandil, Paralel ve DHKP-C hepsi karşımızda. Altılı oldular şimdi. Hepsi birden karşımızdılar. Bunların derdi Türkiye’yi kaosa götürmek.

Bir uzungöl, bir Uzunsokak ikisine de doyamıyorum. Geldiğimde küçük bir miting yaptık. Biz Trabzon'un yaylalarına mert yiğit insanına aşığız. Omurga şehrimiz Trabzon. Biz tek devlet diyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han'dan beri bu topraklarda yaşayanları hep kardeş kabul ediyoruz.

Birileri Türkiye'nin doğusuna gidemez, Milliyetçilik oynar. Birileri Kuzeyine gidemez biz Türkiyeli'yiz derler. Bütün Türkiye'nin her herine nüfuz eden tek partiyiz. İşte biz buyuz her dağda her türküde sesimiz her vatandaşta gönlümüz var. Yolda Avrupa'da bir Türk göresem tanırım, birde yürüyüşünden "habu Trabzonlu der bir daha tanırım."

Kılıçdaroğlu elindekini tutamadan 81 vilayete gidemeden 82. vilayeti kuracağım diyor. Sen boyunu aşma. Trabzon en önemli kent dedik. Dağları aşmamız lazım dedik. Zigana tünelini yapıyoruz. Salmankaş Tünelini yapıyoruz Bayburt Trabzon arası 1.5 saat olacak.

11115988_10153373243413120_1394186445_n.jpg

TRABZON'A MÜJDELER

Trabzon Havalimanoına uçakla geldik. Baktık ki. Trabzon Havalimanının yenilenmesi lazım. Pisti yenilenecek. Daha elverişli bir havalimanı Trabzona yapılacak. Kanuni bulvarı en kısa sürede tamamlanacak. Hızlı trenle Ankara'ya geldik mi geldik. Hızlı tren Erzincan'a gidecek. Trabzon ve Karadeniz için Samsun'dan Çorum Amasya üzerinden Ordu, Giresun, Trabzon hızlı trenle buluşacak.

Akyazı stadından sonra büyük bir şehir meydanı yapılacak. Tarbzon'da da ikinci yarı başlıyor. Trabzon'u ulaşım hatlarının merkezi yapıyoruz. Marina yapıyoruz. Su  ürünleri gen bankası yapıyoruz. Geçen Trabzon kongresinde söz verdik. Trabzon'un ve bütün doğu Karadeniz'in yaylalarını yeşil yol ile birbiri ile buluşturacağız. Güney çevre yolunu yapıyoruz. Değirmendere, Atapark köprülü kavşaklarını yapacağız. Trabzon'u Karadeniz'in değil, Türkiyenin değil, Kafkasların Asya'nın en büyük limanı yapacağız. Trabzon'da büyük bir turizm potansiyeli var. Bunu da değerlendirip dünyanın her yerinden insanlar Trabzon'u göremeye gelecek. Arsin'de yatırım adası yapacağız. Trabzon sanayi şehri olacak.  1 sanayi bölgesi vardı. 3 tane daha yapacağız. Trabzon'dan artık kimse başka şehirlere işi aramaya gitmeyecek.

Trabzon söz veriyoruz. 6-0 mı. Milli iradeyi hakim kılacak kmıyız. trabzonlu söz verdimi gereğini yapar. 6 kardeşimizide gönderiyor musunuz. Allah sözünüzün hakkını vermeyi nasip etsin.

TRABZON'A İKİNCİ ÜNİVERSİTE

Hoca olarak bir sözüm var. Trabzon 60 Bin üniversitesi ile en büyük üniveristelerden birine sahip. Ama yetmiyor. Trabzon'a ikinci devlet Üniveristesini yapacağız. Ayrıca Trabzon'a şehir hastanesini yapacağız. Trabzonlu hemşerilerinizi arayım biz 6-0 yapıyoruz diyin ve onları da bu birlikteliğe dahil edin. Allah Trabzon'un aşkını daim eylesin.

BAYRAKLARLA DONATILDI

Başbakan Davutoğlu'nun halka sesleneceği alan ve Trabzon'un geneli bayraklarla donatıldı ve dev pankartlar asıldı.

POLİS KUŞ UÇURTMADI

Miting alanında yoğun güvenlik önlemleri alan polis ekipleri alanı bariyerlerle çevirdi. Vatandaşlar alana girerken görevli polis memurları tarafından detaylı bir şekilde aranıyor.

SÜLEYMAN SOYLU NELER SÖYLEDİ?

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu yaptığı konuşmada "Bugün Trabzon Meydanında. Bu şehrin tarihinin bize emanet ettiği büyük duygularla dolu bir haırlanış içindeyiz. Asalet şehri Trabzon'un insanları burada siz yoksunuz. Burada Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman var. Burada şampiyon Trabzonspor var. Şenol, Kadir, Dozer Cemil var. Burada Türkiyenin geleceğinin teminatı var. Yeni Türkiye'yte güç verdin Trabzon. Memleketin ne zaman ihtiyacı olursa her zaman ordasınız Trabzon. Sandıkları patlatalım muhalefeti çatlatalım. İlginizi samimiyetinizi bizden esirgemediniz. Buraya birilerine laf yetişmeye gelşmedik. Biz efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" dedi.

 

11358858_10153373006923120_1007070656_n.jpg

1-374.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler