Davutoğlu o kampa gitti

Türkiye'nin IŞİD'e karşı uluslararası koalisyondaki görevlerinden biri olan peşmerge eğitimi için Bordo Bereliler, Erbil'deki kamplara konuşlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da Türkiye'ye hareket etmeden önce Kuzey Irak'ın Diyana bölgesindeki bu eğitim kamp

Davutoğlu o kampa gitti

Türkiye'nin IŞİD'e karşı uluslararası koalisyondaki görevlerinden biri olan peşmerge eğitimi için Bordo Bereliler, Erbil'deki kamplara konuşlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da Türkiye'ye hareket etmeden önce Kuzey Irak'ın Diyana bölgesindeki bu eğitim kampını ziyaret etti.

Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir'den brifing alan Başbakan Davutoğlu peşmergenin eğitimini de yerinde izledi.Başbakan Davutoğlu’na peşmerge eğitim kampını ziyarette İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan eşlik etti.

HEM SİLAH HEM EĞİTİM DESTEĞİ

Irak'ın Musul kentini elinde tutan IŞİD 'e karşı ABD önderliğinde kurulan koalisyon peşmergeye hem silah desteği hem eğitim veriyor. Almanya, Bavyera'da ağır silah eğitimi verirken peşmerge subayları da İtalya'daki NATO karargahında taktik eğitim alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler