Davutoğlu: MHP rahatsız olmuş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kürtçe eleştirilerine sert tepki gösterdi.Davutoğlu "Benim Diyarbakır konuşmamdan CHP, MHP, HDP de rahatsız oldu. Bu doğru yolda olduğumuzu

Davutoğlu: MHP rahatsız olmuş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kürtçe eleştirilerine sert tepki gösterdi.

Davutoğlu "Benim Diyarbakır konuşmamdan CHP, MHP, HDP de rahatsız oldu. Bu doğru yolda olduğumuzun en önemli işaretidir" dedi.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Allah Egeli efelerden de, Diyarbakırlı Kürt, Zaza yiğitlerden de razı olsun. Bizim siyasetimiz birlik, vahdet siyasetidir. İşte bunu anlayamazlar. Biz Muğla'da ne söylersek Diyarbakır'da da onu söyleriz. Tekirdağ'daki Evladı Fatihan ile Diyarbakır'daki evladı Resul arasında biz hiçbir ayrım gözetmeyiz.

AVRUPA'DAKİ TÜRKLER AYAKTAYKEN OTURMAK BİZE YAKIŞIR MI?

Aydın'da Muğla'da ve Tekirdağ'da al bayrak Ak Parti salonunu nasıl süslediyse, Diyarbakır'da da öyle süslemiştir, Almaya'da da öyleydi. O al bayrağa canımız feda! Kimse bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın milliyetçiyim diyenler ilk önce o al bayrağı her yerde dalgalandırsın...

Ey Bahçeli Somali'de de Brüksel'de de o al bayrağı biz dalgalandırıyoruz. Rahatsız olmuşlar!

Kim ne ayrımcılık ne bölücülük yaparsa yapsın onun karşısında kale gibi dimdik duracağız.

Keşke Sayın Bahçeli, Diyarbakır'a hadi gelmedin ama bari televizyondan seyret. O Diyarbekirli gençlerin al bayrağı nasıl dalgalandırdığını gör. Biz al bayrak sevdasını Türkiye'nin her yerinde nakış nakış işleyeceğiz.

Ortak dua, ortak tarih, ortak gelecek...

Benim Diyarbakır konuşmamdan CHP, MHP, HDP de rahatsız oldu. Doğru yolda olduğumuzun en önemli işareti budur.

"BENİM KÜRTÇE KONUŞMAMDAN RAHATSIZ OLMUŞLAR"

Şimdi Ak Parti siyaseti olmamış olsaydı Türk-Kürt kardeştir sloganını atan gençler kavga ediyor, çatışıyor olurlardı. Kürtçe selamım nedeniyle MHP rahatsız olmuş. HDP o bölücü anlayışın artık zemin kaybetmeye başladığını görmekten rahatsız. MHP de Kürtçe üzerinden sanki Türkçe'ye sahip çıkıyormuş gibi davranarak bazı yerleri tahrik ediyor. Kimse bize Türkçe dersi vermesin, biz Karamanoğlu Mehmet Bey'in diyarındanız. O Türkçe'yi biz biliriz, biz konuşuruz, dünyaya biz yayarız.

"NEFRET DİLİ İSE TÜRKÇE DE KÜRTÇE DE YANLIŞTIR"

Onların gönül dili yok rahatsızlığın nedeni bu, Biz Muğla'da Toroslarda Türkmen lehçesiyle, Tekirdağ'da Rumeli lehçesiyle konuşurken, Diyarbakır'da Kürtçe ile konuşurken gönül diliyle konuşuyoruz. Onlar bunu anlamaz.

Eğer nefret dili olarak konuşuluyorsa Kürtçe de yanlıştır Türkçe de ama muhabbet dili olarak kullanılıyorsa hepsi makbuldür.

Hiç kimse gocunmasın Kürt de Arap da bize tarih mirasıdır, sahip çıktık sahip çıkmaya devam edeceğiz. İster Arapları istismar eden IŞİD terör yapsın, ister Kürtleri istismar eden PKK terör yapsın; hepsine karşı çıktık, karşı çıkmaya devam edeceğiz.

"EY BAHÇELİ MİT TIRLARINA OPERASYON YAPILIRKEN NEREDEYDİN?"

Sayın Bahçeli konuşuyorsun peki Bayırbucak Türklerine yardım götüren MİT tırlarına operasyon yapılırken neredeydin? Neden bizim yanımızda durmadın?

Evet yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Bizim Ortadoğu anlayışımız birlik, beraberlik ve vahdete dayalı bir kardeşlik anlayışıdır.

İnşallah seçime kadar 81 ilimizin hepsini gezeceğiz. Avrupadaki Türkleri de gezip sorunlarını dinleyeceğiz. Avrupadaki Türkler tahta bavullarla çıktıkları yolda şimdi Avrupanın her yerinde olmanın gururunu yaşıyorlar.

"AVRUPA TARİHİ BİZ OLMADAN YAZILAMAZ"

Geçtiğimiz hafta Brüksel, Londra ve Davos'a gittik hepsinin çok farklı anlamları var. 12 yıl önce Türkiye'yi Avrupaya almayanlar çok zayıp diye almıyorlardı şimdi çok güçlü diye almıyorlar. Eğer Avrupa Birliği bir gün küresel güç olacaksa bunun yolu Türkiye'den geçer bunun geleceği İstanbul, Ankara ve Türkiye'dedir.

"GEZİ OLAYLARI İLE AK PARTİ BAŞARISI GÖLGELENMEK İSTENDİ"

Gezi propogandalarından sonra Türkiye'nin başarısı gölgelenmeye çalışıldı. Birileri ülkemizi karalamak için ne yapıyorlarsa biz dünyayı dolaşıp gerçekleri anlatacağız ve bunu önlemek için elimizden geleni yapacağız. Onlar Ak Parti hükümetinin başarısını gölgelemek istiyorlar.

Birileri istiyor ki İslam dünyası ya otoriter rejimlerle anılsın ya da teröristlerle.

Türkiye bütün mazlum milletler için örnek olma çabasını sürdürecek.

CUMHURBAŞKANIMIZLA İLİŞKİMİZİ KISKANMASINLAR

Cumhurbaşkanımızın bizimle bu kadar yakın temas ve çalışma temposu içinde olmasından daha doğal bir şey yok. Kıskanmasınlar. Kimse herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanımızla benim, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık veya Bakanlar Kurulu arasında ihtilaf çıkacağı ve buradan hareketle de Türkiye'de bir siyasi kriz olup onlara alan açılacağı hesabı içine girmesin. Biz onların bildiği siyasetçiler değiliz. Biz hem dava ahlakını hem devlet geleneğini aynı kararlılıkla sürdürürüz.

Cumhurbaşkanımızla yaptığımız Bakanlar Kurulu toplantısı tam bir istişare, fikir zenginliği içinde cereyan etmiştir. Ama hesap sorma ve sorumluluk anlamında, yetki anlamında muhatap Bakanlar Kurulu'dur. Bu konuda da ola ki, olmaz ama, eleştirilecek bir husus olursa hiçbir şekilde cumhurbaşkanımızla ilzam edilemez. Hesap verecek olan biziz. Cumhurbaşkanımızla istişare ederek bu kararlı yola devam edecek olan biziz.

"O RÖPORTAJI İBRET OLARAK SAKLAYIN"

Charlie Hebdo karikatürlerine sahip çıkan gazete o savcıyla röportaj yapıyor. Ergenekon, Paralel çete, Balyoz yan yana... CHP de onların arkasında. Bu röportajı ibret olarak saklamanızı tavsite ederim. Ak Parti'ye zarar vermek için bütün şer odakları yan yana.

4 ESKİ BAKAN İLE İLGİLİ OYLAMA

Soruşturma Komisyonu Raporu, TBMM Genel Kurulu'nda teyit edildi. Bu ne anlama geliyor? 17 Aralık, 25 Aralık operasyonlarının bir darbe teşebbüsü olduğunun genel kurulumuzca da tescil edildiği anlamına geliyor. Birincil mahmekede alınan takipsizlik kararının genel kurumuzca da tescil edildiği anlamına geliyor. Parti grubu doğru olanı yaptı, blok olarak hareket etseydi talimatla oy kullandılar diyeceklerdi. Milletvekillerimize saygıyla takdirlerimi ifade ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset