Davutoğlu hakkındaki iddia ortalığı karıştıracak!

Rusya'nın resmi yayın kuruluşu Rusya'nın Sesi radyosu, Davutoğlu'nun Suriye ile ilgili bakışının değiştiğini iddia etti.İddialarını daha da derinleştiren Radyo akılamaz bir iddiayı gündeme getirdi. Sözkonusu haberde Davutoğlu'nun Esed için kötünün iyisi o

Davutoğlu hakkındaki iddia ortalığı karıştıracak!

Rusya'nın resmi yayın kuruluşu Rusya'nın Sesi radyosu, Davutoğlu'nun Suriye ile ilgili bakışının değiştiğini iddia etti.

İddialarını daha da derinleştiren Radyo akılamaz bir iddiayı gündeme getirdi. Sözkonusu haberde Davutoğlu'nun Esed için kötünün iyisi olarak düşündüğünü yazdı.

Türkiye'nin Suriye konusunda politikası yüzünden Rusya ile düştüğü ayrılık tüm dünya tarafından biliniyor. Suriye ile yakın bir ilişki sürdüren Rusya'dan Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında inanılmaz bir iddia yapıldı. İddianın kaynağı Rusya'nın resmi yayın kuruluşu Rusya'nın Sesi radyosu. Radyo yaptığı haberde Türkiye'nin Suriye politikasında değişikliğe gidebileceğini iddia etti. İddialarını Davutoğlu tarafından söylendiğini iddia eden Radyo Türkiye'nin Suriye politikasında değişikliğe gidebileceğini aktardı. Haberde inanılmaz iddialar peş peşe sıralandı.

ESED KÖTÜNÜN İYİSİDİR YALANI

"Türkiye Suriye politikasında değişikliğe gidebilir" başlığı ile verilen sözkonusu haberde iddialar daha da ileri götürelerek Davutoğlu'nun Esed'in kötünün iyisi cümlesini kullandığını yazdı. Haberde Davutoğlu tarafından Suriye'deki radikal İslami silahlı grupların kullandıkları metotlar ile kıyaslandığında Beşar Esed'in "kötünün iyisi' değerlendirmesini yaptığını iddia etti. Sözkonusu haberde şu bilgilere yer verildi:

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Suriye'deki radikal İslami silahlı grupların kullandıkları metotlar ile kıyaslandığında Beşar Esad rejimini 'kötünün iyisi' olarak nitelendirmenin mümkün olduğunu belirterek, Lübnan Hizbullah'ı da dahil olmak üzere tüm radikal İslami grupların Suriye'yi terk etmeleri gerektiğini söyledi.

İDDİAYA BİR DE YORUM YAPTIRDILAR

Haberi abonElerine bu akşam saatlerinde duyuran Rusya'nın Sesi Radyosu Davutoğlu'nun ağzından verdiği iddilarını siyaset bilimcilere de yorumlatmayı ihmal etmedi. Haberi yeralan bilgileri daha da pekiştirmek ve Davutoğlu için söylediği izah edilen cümleler Siyaset bilimci Stanislav Tarasov tarafından sözkonusu haberde yorumlandı. Sözkonusu yorumda şu bilgiler yeraldı:

'Bilindiği üzere Ankara, daha kısa bir zaman öncesine kadar Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın iktidardan uzaklaştırılmasının bir zorunluluk, bir ihtiyaç olduğu tezini ısrarla savunmaktaydı. Fakat Montrö'de gerçekleştirilecek olan Cenevre - 2 Barış Konferansı'nın başlamasına az bir zaman kala, Ankara mevcut Ortadoğu politikasındaki birtakım yönelimleri yeniden ele alabileceği izlenimi vermektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset