Davutoğlu “A Takımı” Kuruyor

 AK Parti’nin çiçeği burnunda  Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Başbakanlığa “A Takımı” ile geliyor. Davutoğlu’nun yakın çevresinde olan ve yanından ayırmadığı 3 danışmanı kendisi gibi Konyalı. Davutoğlu’nun kadrosu genişleyecek.  Ekibe katılması kesinleşen

Davutoğlu “A Takımı” Kuruyor

 AK Parti’nin çiçeği burnunda  Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Başbakanlığa “A Takımı” ile geliyor. Davutoğlu’nun yakın çevresinde olan ve yanından ayırmadığı 3 danışmanı kendisi gibi Konyalı. Davutoğlu’nun kadrosu genişleyecek.  Ekibe katılması kesinleşen ilk isim SETA Başkanı Taha Özhan.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte danışman kadrosu Köşk’e taşınıyor.Cuma günü hükümeti kuracak olan Başbakan Ahmet Davutoğlu büyük ölçüde yeni danışman kadrosuyla yola devam edecek.

Davutoğlu’nun A Takımı’nın kilit ismi Ali Sarıkaya olacak. Sarıkaya hem Erdoğan hem de Davutoğlu’na yakın bir isim. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile lise yıllarından beri tanışan Sarıkaya, siyasete girdiği günden beri Davutoğlu’nun en yakınındaki isim olarak biliniyor. Davutoğlu’nun eski öğrencisi olan Ali Sarıkaya’nın eşi de Sare Hanım gibi doktor. Önceki hafta Başbakan Başdanışmanı olarak atanması işaret fişeği olarak görülen Sarıkaya, kongrede Davutoğlu’nun hemen arkasında oturdu.

Başbakan Davutoğlu’nun basın danışmanlığını yapacak olan Osman Sert, medyanın yakından tanıdığı bir isim. Kanal 7,CNN Türk Televizyonlarında çalışan Sert, TRT Türk Kudüs Temsilciliği yapmıştı. ODTÜ mezunu Sert, 2009 yılından bugüne “Hoca” ile beraber çalışıyor. Sert, Başbakan Başdanışmanı olarak görevine devam edecek.

Diğer bir Konya’lı isim olan İsmail Küçükbayrak ise ekibe sonradan katıldı. Küçükbayrak, son seçimlerin ardından Davutoğlu ile yakın çalışmaya başladı. Davutoğlu’nun Meclis danışmanlığını yaparken seçim bölgesi Konya’nın taleplerine de bakıyor

 Başbakan Davutoğlu’nun yakın kadrosuna alacağı ilk isim de belli oldu. SETA Genel Koordinatörü Taha Özhan’ın Başbakan Başdanışmanı olarak Davutoğlu’nun kurmay kadrosuna gireceği konuşuluyor. Özhan,AK Parti’nin 10 kişiden oluşan “strateji ekibi” kadrosunda da yer alıyor.

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın’ın Çankaya Köşkü’ne gitmemesi durumunda Davutoğlu ile daha yakın çalışacağı tahmin ediliyor. Başbakan Davutoğlu’nun Bilim Sanat Vakfı ve Şehir Üniversitesi’nden bazı isimleri de Başbakanlık ekibine dahil edeceği söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset