'Darbeyi Ecevit engelledi'

 Gülerce, "Ecevit, Merve Kavakçı'ya o çıkışı yapmasaydı belki darbe olacaktı. Darbecilerin elindeki bir kozu almış oldu" diye konuştu. Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen gazeteci-yazar Hüseyin Gülerce, "Ecevit, Merve Kavakçı'ya o çıkışı yapmasaydı bel

'Darbeyi Ecevit engelledi'

 

Gülerce, "Ecevit, Merve Kavakçı'ya o çıkışı yapmasaydı belki darbe olacaktı. Darbecilerin elindeki bir kozu almış oldu" diye konuştu.
 
Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen gazeteci-yazar Hüseyin Gülerce, "Ecevit, Merve Kavakçı'ya o çıkışı yapmasaydı belki darbe olacaktı. Darbecilerin elindeki bir kozu almış oldu" dedi.
 
TBMM Darbeleri ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş'ın başkanlığında toplandı.
 
Komisyona bilgi veren Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, Necmettin Erbakan'ın Libya gezisinde, Kaddafi'nin yaptığı konuşmada, yazılanlardan daha ağır bir hakaretler olduğunu belirterek, "Refahyol hükümetinin düşürülmesi için düğmeye orada basılmış olabilir" dedi.
 
Gülerce, o dönemde ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Refahyol hükümetinin nasıl düşürüleceğinin tartışılığını ifade etti.
 
Silahlı kuvvetleri, kurum olarak cuntacılardan ayırt etmek gerektiğini dile getiren Gülerce, "Yanlış atmosferden hepimiz etkilendik" ifadesini kullandı. Gülerce, o dönemde yazılarının büyük çoğunluğunda Erbakan'a uyarıların yer aldığını anımsattı.
 
"Herkesin bir demokratik tövbeye ihtiyacı var" diyen Gülerce, "Ecevit, Merve Kavakçı'ya o çıkışı yapmasaydı belki darbe olacaktı. Darbecilerin elindeki bir kozu almış oldu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler