Dananın kuyruğu Nisan'da kopacak!

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarını sürdürürken AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın partisinin Anayasa stratejisini açıkladı.Aydın’ın açıklamaları özetle şöyle:Meclis’te referandum için gerekli sayıya ulaşabilirsek referanduma götürürüz. sonuç

Dananın kuyruğu Nisan'da kopacak!


TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarını sürdürürken AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın partisinin Anayasa stratejisini açıkladı.

Aydın’ın açıklamaları özetle şöyle:

Meclis’te referandum için gerekli sayıya ulaşabilirsek referanduma götürürüz. sonuçta millet bize Anayasa’yı tek başımıza yapacak kadar sayıyı vermedi.Millet seçimde bütün partilere ‘Oturun birlikte yapın’ dedi. Meclis’te de tarihi bir fırsat yakalandı. Uzlaşma Komisyonu kuruldu. Hiçbir kırmızı çizgi koymadık. Bu, bizimsamimiyetimizi gösteriyor.

Nisan ayında bakacağız artık. Dananın kuyruğu kopar. Ya bu iş olur ya da olmazsa da başka yollar denenecek.Millet de artık yeter diyor. Biz teklifimizi getiririz, destek verirlerse yapabiliriz. Referanduma götürecek çoğunluk bulunabilirse götürürüz.

CHP’nin kafası çok karışık. Her milletvekili bir CHP. Hangi milletvekilinin söylediği CHP’yi bağlayacak. Önce kendi kafalarında netleşmeleri lazım. Ülkenin hiçbir meselesiyle ilgili net değiller. Çok tutarsız gidiyor. Keşke sağlıklı muhalefet yapılabilse.

(çözüm süreci) İktidarda çözüm iradesi var. bu millette de kabul gördü. Siyasetin görevi milletin beklentilerine uygun çözümgetirmek. Ancak ‘AK Parti bu sorunu çözerse yüzde 70 oy alır’ diyorlar.Muhalefet de bunu söylüyor. Bundan çekiniyorlar. Oysa Başbakanımız da söyledi. ‘Gerekirse baldıran zehiri içeriz’ diye.

Türkiye kazansın biz kaybetmeye hazırız. Böylesine bir süreci siyasi polemiklere heba etmemeliyiz. Bu dönemçözemezsek bundan sonra çok zor olur. Bir daha bu noktaya gelemeyiz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset