"Cumhuriyet elden gidecek"

 Karaman'da Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Başkanlık Sistemi’ konulu konferansı dinlemeye gelen emekli 86 yaşındaki Kemal Bayat, ayağa kalkıp, başkanlık sistemine karşı olduğunu söyledi. Bayat, "Başkanlık sistemi gelecek, Cumhuriyet elden g

"Cumhuriyet elden gidecek"

 

Karaman'da Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Başkanlık Sistemi’ konulu konferansı dinlemeye gelen emekli 86 yaşındaki Kemal Bayat, ayağa kalkıp, başkanlık sistemine karşı olduğunu söyledi. Bayat, "Başkanlık sistemi gelecek, Cumhuriyet elden gidecek" dedi.
 
Ak Parti Karaman İl Başkanlığı, başkanlık sistemini anlatmak için Yunus Emre Kültür Merkezi’nde konferans düzenledi. Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Birol Akgün, başkanlık sistemini anlattığı sırada, dinlemeye gelenlerden Kemal Bayat, ayağa kalkıp bu sisteme tepkisi gösterdi. Başkanlık sistemiyle Cumhuriyet’in elden gideceğini savunan Bayat, ”Yüzyıllar sonra Osmanlı Devleti’nden sonra Cumhuriyet’e kavuştuk. Bu Başkanlık sistemine ben karşıyım, karşı da duracağım. Olmaz böyle bir şey. Başkanlık sistemi gelecek, Cumhuriyet elden gidecek" dedi.
 
Ak Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli de Kemal Bayat’ı yerine oturtmak için ikna etmeye çalıştı. Dereli, "Burada konferansı dinliyoruz. Cumhuriyetimizin gittiği falan yok. Birbirimize karşı saygı kuralları içinde davranmalıyız" dedi. Bu sırada Prof. Dr. Birol Akgül de Bayat’ı ikna edip, yerine oturmasını sağladı. Ardından Prof. Dr. Akgül, başkanlık sistemini anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler