Cumhurbaşkanlığından flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i kabul etti. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 2,5 saat sürdü.Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Çankaya Köşkü'ndeki kabul sırasında, Türkiy

Cumhurbaşkanlığından flaş  açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i kabul etti. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Çankaya Köşkü'ndeki kabul sırasında, Türkiye ve ABD'nin bölgedeki tüm terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de ortak mücadele edecekleri vurgulandı. Türkiye ve ABD'nin bu çerçevede istihbarat paylaşımına, Suriye muhalefetine lojistik destek ve insani yardıma devam etmeleri konularının da bir kez daha teyit edildiği öğrenildi.

Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da hazır bulundu.

KERRY BAŞBAKANLIK'TA 

Ortadoğu'daki IŞİD kriziyle mücadele konusunda görüşmeler yapmak üzere Ankara'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Başbakanlık Merkez Bina'ya geldi. Davutoğlu tarafından burada kabul edilecek olan Kerry, saat 17.45 gibi geldiği Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga tarafından karşılandı.

Kerry, Başbakanlık binasına kalabalık bir konvoyla geldi. Aracı Başbakanlık binası önünde durduktan sonra Kerry, yaklaşık 5 dakika aracından inmedi. Bu sırada Başbakanlık Müsteşarı Kasırga kendisini merdivenlerde bekledi. Kerry, bu bekleyişin ardından aracından inerek Başbakanlık binasına girdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset