Cumhurbaşkanına bir eleştiri de ondan

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf'ın Türkiye’nin Suriye’deki ılımlı muhaliflerin eğitilmesi ve donatılmasına yardımcı olacağını açıklamasını sert dille eleştiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bu işin ılımlısı, ılımsız

Cumhurbaşkanına bir eleştiri de ondan

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf'ın Türkiye’nin Suriye’deki ılımlı muhaliflerin eğitilmesi ve donatılmasına yardımcı olacağını açıklamasını sert dille eleştiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bu işin ılımlısı, ılımsızı olmaz. Türkiye asla başka bir ülkenin muhaliflerini eğitemez. Hele ki bunu Amerika'nın talimatı ile asla yapamaz.” dedi. 

Partisinin Gaziantep Genel Kurulu'na katılan BBP Başkanı Mustafa Destici, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin Suriye’de ılımlı muhaliflerin eğitilmesi ve donatılmasını sağlayacağının ABD tarafından açıklanmasına eleştiride bulunan Destici, bu kararın yangının üzerine benzin dökmek olacağına dikkat çekti. Türkiye'nin dış politikada aldığı kararları ABD'den duymalarının ayrıca bir üzüntü verdiğini ifade eden Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konulara açıklık getirmediğini söyledi. Destici, “İki gün önce Amerikan Beyaz Saray Sözcüsü açıklama yaptı:

'Türkiye Suriye'de ılımlı muhalifleri eğitecek' dedi. Yine bizimkilerden ses yok. Sayın Cumhurbaşkanı Trabzon ve Rize'de en az 4 yerde konuşma yaptı. Konuşmasının tamamı iç siyasete yönelik. Türkiye Suriye'de ne yapacak? Ben BBP Genel Başkanı olarak senden duymak istiyorum. Amerika Dışişleri Bakanı'ndan veya Amerika sözcüsünden duymak istemiyorum. Bu Türkiye'ye müdahaledir. Bu işin ılımlısı, ılımsızı olmaz. Türkiye asla başka bir ülkenin muhaliflerini eğitemez. Hele ki bunu Amerika'nın talimatı ile asla yapamaz. Bu yanlıştır. Bu yangının üzerine benzin dökmektir. Zaten Suriye'de çamura saplanmışız. Hala bu yanlışın üstüne yanlışla devam etmenin bir faydası yok.” açıklamalarına yer verdi. 

Güneydoğu'daki okulların PKK'nın militan yuvası haline getirildiğini vurgulayan Destici, polislere yönelik saldırılara Milli Eğitim personellerinin mihmandarlık yaptığını açıkladı. Destici, “Güneydoğu'daki bölge yatılı okulları PKK'ya militan yuvası haline dönüşmüş. O bölgedeki okullar, müdürler, Milli Eğitim'e alınan işçilerin çoğunluğu PKK'nın emrinde. Nihayetinde Bingöl'de Emniyet Müdürümüze yapılan saldırıda bir Milli Eğitim personeli çıktı. Devletin maaşını alan birisi çıkıyor, Bingöl Emniyet Müdürü'ne yapılan saldırıyı gerçekleştirenlere mihmandarlık yapıyor. Netice 2 tane kahraman polisimiz şehit oldu. İl Emniyet Müdürümüz can çekişiyor. Özellikle Emniyet'e, polislere karşı yapılan saldırı var.” diye konuştu. 

PKK CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İLE MEŞRULAŞIP ZİRVE YAPTI 

PKK'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi ile meşrulaşıp, zirve yaptığını belirten Destici, PKK'nın dağ ve şehir kadrosunun daha da güçlendiğinin bilgisini verdi. AKP iktidarının çözüm sürecinden bir an önce dönmesi gerektiğine dikkat çeken Destici, son günlerde ülkede yaşanan olaylara sağduyu çağrısı yaparak, “Terör ve teröristle anladığı dilden mücadele etmek lazım. Önce onların hem şehirlerimizden kökünü kazımak lazım, hem de dağ kadrolarını yok etmemiz lazım. Her türlü provokasyona rağmen sabredeceğiz. Sağduyumuzu kaybetmeyeceğiz. Türk ile Kürt'ü sokakta karşı karşıya getirip bir kaos ortamı yaratarak, istediklerini alma gayreti içerisindeler. Asla bu tuzağa düşmeyeceğiz.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset