Cumhurbaşkanı Gül'den bir ilk!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ni ziyaret etti. Gül, 1891 yılında yapılan müzeyi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra ilk ziyaret eden Cumhurbaşkanı oldu.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1891 yılında arkeolog Osman Hamdi Bey tarafından yapı

Cumhurbaşkanı Gül'den bir ilk!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ni ziyaret etti. Gül, 1891 yılında yapılan müzeyi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra ilk ziyaret eden Cumhurbaşkanı oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 1891 yılında arkeolog Osman Hamdi Bey tarafından yapılan Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk müzesi olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül’e İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdür Vekili Tuğçe Akbaytogan eşlik etti. Ziyarette Cumhurbaşkanı Gül’e müzenin tarihçesinin yanı sıra müzenin depreme karşı güçlendirilmesi ile restorasyon çalışmaları ile ilgili bilgi verildi.

Cumhurbaşkanı Gül, görev süresinin bitmesine az bir süre kala yaptığı bu ziyaret ile 10 Şubat 1936 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaretinin ardından İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ni ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı oldu. Cumhurbaşkanı Gül, müze ziyaretinin ardından hemen karşı tarafta bulunan Darphane’yi de gezdi. Gül’ün ziyaretleri yaklaşık 2 saat sürdü.

Osman Hamdi Bey tarafından Müze-i İmparatorluk Müzesi olarak kurulan İstanbul Arkeoloji Müzeleri 13 Haziran 1891’de ziyarete açıldı. Müze, olası bir deprem anında ziyaretçilerin ve dünya çapındaki koleksiyonun korunması için duvar ve kolonlar çelik plakalar ile güçlendiriliyor. Kat döşemeleri ise yüksek dayanımlı gergi çubuklar ile sağlamlaştırılıyor. Restorasyon kapsamında altyapı sorunları da çözülecek olan müzenin birinci bölümü 2015 yazında tamamı ise 2016 yılı sonunda yeni yüzüyle ziyarete açılacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset