Cumhurbaşkanı "Avrupa senin şevkat kolların yok mu"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumunda konuştu. Buradaki konuşmasında IŞİD'le mücadele konusuna değinen Erdoğan Avrupa ülkelerini "PKK'ya ses çıkarmayıp IŞİD'e adında İslam var diye savaş açm

Cumhurbaşkanı "Avrupa senin şevkat kolların yok mu"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumunda konuştu. Buradaki konuşmasında IŞİD'le mücadele konusuna değinen Erdoğan Avrupa ülkelerini "PKK'ya ses çıkarmayıp IŞİD'e adında İslam var diye savaş açmakla" suçladı. Erdoğan bu konuda şunları söyledi:
 
PKK İSMİNİN ÖNÜNDE İSLAM YOKTU
"Benim ülkemde 32 yıldır devam eden bir PKK terör örgütü vardı. Peki benim ülkemdeki PKK'dan Avrupalı dostlar niçin rahatsız olmadılar? Çünkü PKK isminin önünde İslam yoktu, IŞİD'in vardı. Bunların derdi başka! İslam asla teröre yer vermez, İslam barış dinidir. Terörü de, şiddeti de, madde bağımlılığını da üretn bataklık hırsdır, tatminsizliktir."
 
DÜNYADA 180 MİLYON UYUŞTURUCU KULLANAN VAR
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, uyuşturucu kullanımının önlenmesinin önemini vurgulayarak, "Dünyada 180 milyon uyuşturucu kullanan var. Uyuşturucu kullanımı her yıl 2 trilyon dolarlık kaybı beraberinde getiriyor." dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarının satır başları;
 
"Gençlerin yasadışı maddeleri kullanmasını tek bir sebeple açıklamam mümkün değil. Ruhsal, maddi sebepler olabiliyor. Dünyanın her yerinde vicdana ait değerlerin tek tek yok olduğunu, bunların yerine paranın konulduğunu görüyoruz. Zengin olmak insanın mutlu olmasını sağlamıyor.
 
İSLAM DİNİ BÖYLE BİR VAHŞETİ ASLA KABUL ETMEZ
İnsanlığın karşısında dünya huzurunu, dünya barışını tehdit eden küresel bir terör örgütü var. Herkes sonuçları konuşuyor, sebepleri konuşan yok. Ortadoğu'da devam eden terör örgütlerini İslam dinine izafe etmek gerçeği saptırmaktan başka birşey değildir. İslam dini, böyle bir vahşeti asla ve asla mazur göstermez.
 
EY AVRUPA SENİN ŞEVKAT KOLLARIN YOK MU
Irak'tan ve Suriye'den Türkiye'ye bir buçuk milyon mülteci müsafirimiz. Bizim medeniyetimiz, bizim inancımız asla buna müsaade etmez. Ey Avrupa senin şevkat kolların yok mu Sen ne zaman kucak açacaksın bu mazlumlara... Ama silah göndermesini biliyorsun. Sadece Avrupa değil Batı'nın her kesiminde var.
 
ÖZGÜRLÜK DEYİP SESSİZ Mİ KALACAĞIZ
Zorunlu din dersini tartışmaya açarsanız uyuşturucu onun yerini doldurur. Uyuşturucu çetelerinin gençlerimizi ellerimizden almasına özgürlük deyip sessiz mi kalacağız? Kesinlikle hayır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler