"Çözüm süreci Türkiye'yi bölünmeye götürür"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, "Çözüm süreci Türkiye'yi ya bölünmeye ya da büyük çatışmalara götürür. Maalesef daha büyük çatışmalar Türkiye'de gerçekleşmeye başladı" dedi.Karaman, partisinin Trabzon il başkanlığı aylık il div

"Çözüm süreci Türkiye'yi bölünmeye götürür"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, "Çözüm süreci Türkiye'yi ya bölünmeye ya da büyük çatışmalara götürür. Maalesef daha büyük çatışmalar Türkiye'de gerçekleşmeye başladı" dedi.

Karaman, partisinin Trabzon il başkanlığı aylık il divan toplantısında, Türkiye'nin çevresindeki ülkeler gibi bölünmeye çalışıldığını savundu.

Kendilerinin milli görüş olarak Türkiye'yi böyle emanet etmediklerini ifade eden Karaman. "Biz Türkiye'yi bir bütün olarak emanet ettik. Türkiye'yi Edirne'den Trabzon'a, Sinop'tan Mersin'e kadar fabrikalarla donattık ama bu fabrikalar bugün özelleştirme kapsamında hep peşkeş çekildi, borçlara değil faize ödendi" diye konuştu.

Müslüman dünyasının adeta "kan ağladığını" dile getiren Karaman, şöyle devam etti:

"Müslüman ülkeler yanıyor. Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da ve Mescid-i Aksa'da Müslümanlar öldürülüyor. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'da 50 yaşının altında olanlar camiye sokulmuyor. Bizimdi bu haritalar, bizimdi bu topraklar, Cumhurbaşkanı öyle söylüyordu ama 'Gazze'ye gideceğim' dediler gidemediler. Gitmek yürek ve cesaret ister, gitmek milli görüş gömleğini giymek ister."

Türkiye'nin IMF'ye borcu bulunmamasına rağmen iç ve dış borçların yüksek derecede olduğunu öne süren Karaman, "IMF'ye borcumuz kalmadı ama 607 milyar dolar Türkiye'nin iç ve dış borcu var. İnternete girdiğiniz zaman orada 607 milyar dolar iç ve dış borcumuz olduğunu görebilirsiniz. Türkiye'nin iç ve dış borcu yoksa her yıl 50 milyar lira bütçeye faiz olarak niçin konuyor? Bunun hesabını vermeleri lazım" diye konuştu.

Karaman, çözüm sürecinde bölgenin yalnız bırakıldığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecinde birkaç yıl belki şehit aileleri rahatsız edilmedi ama bu dönemde o bölgelerde tamamen yönetim bir tarafa bırakıldı. Mahkemeler kuruldu, insanlar yargılandı ve dağlara kaldırıldı. Yollarda arabaların önü kesildi, kimlik soruldu. Çözüm süreci Türkiye'yi ya bölünmeye ya da büyük çatışmalara götürür. Maalesef daha büyük çatışmalar Türkiye'de gerçekleşmeye başladı. Artık bu işin bitmesi, çözüm süreci neyse tüm millete açıklanması lazım. "

Karaman'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler