Çözüm konusunda ters düştüler

Gül ve Erdoğan tutuklu vekiller konusundan sonra Kürt meselesinde muhatap konusunda da ters düştü. 24. Dönem Yasama Yılı açılış töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tutuklu vekillerle ilgili çekincelerine Başbakan Erdoğan 'Ben aynı görüşte değilim' diy

Çözüm konusunda ters düştüler

Gül ve Erdoğan tutuklu vekiller konusundan sonra Kürt meselesinde muhatap konusunda da ters düştü.

 24. Dönem Yasama Yılı açılış töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tutuklu vekillerle ilgili çekincelerine Başbakan Erdoğan 'Ben aynı görüşte değilim' diyerek karşı çıkmıştı. Gül ve Erdoğan bu defa Kürt meselesinin çözümü noktasında ters düştü.
 
GÜL BDP'Lİ VEKİLLER GÖRÜŞMESİ
 
Cumhurbaşkanı Gül, BDP milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder ile Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk'le geçen hafta görüşmüştü. Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda yapılan görüşmede Kürt sorunu da gündeme geldiği öne sürülürken heyetin İmralı'nın çözüm sürecine dahil edilmesini istediği de ifade edilmişti.
 
ERDOĞAN VE GÜL BİR KEZ DAHA TERS DÜŞTÜ
 
Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tutuklu vekillerden sonra bir kez daha ters düştüler. Elazığ Havalimanı açılış töreninde gündemle ilgili sıcak başlıklara değinen Başbakan Erdoğan, 'Terör örgütünün Meclis'teki siyasi uzantılarının bu meselenin çözümü için ne söz hakkı var ne de yetkisi var' dedi.
 
İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşması
 
BDP'NİN NE SÖZ HAKKI NE DE YETKİSİ VAR
 
Erdoğan, 'Demokrasi içinde siyasetin sağladığı imkanlar dahilinde bizimle konuşmak görüşmek isteyenler ,tabi teröristle kucaklaşanı kast etmiyorum. Teröristle kucaklaşanla bizim konuşacak hiç bir şeyimiz yoktur. Biz demokratik ortamda her şeyi net herkesle konuşuruz. Ve kapımız asla o insanlara kapalı değildir. Yeter ki terörle irtibatını kessin, yeter ki bu konuda samimi olsun. Fakat bölücü terör örgütünün parlamentodaki uzantısı bir defa söz sahibi de değildir yetki sahibi de değildir. Onlar bu konuda sadece maşadırlar.' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler