'Çok yanlış yaptılar!'

Bülent Arınç:(Erken seçim oylaması) Sonuç çok üzücü. Hayır oyu verenler AK Parti grubundan mı, MHP grubu içinden mi bilmiyorum ama çok yanlış yaptılarİstanbul Küresel Formu’nda düzenlenen ‘İslamofobi, Irkçılığa Yaklaşımlarda Adalet Sorunu’ sempozyuma katı

'Çok yanlış yaptılar!'

Bülent Arınç:(Erken seçim oylaması) Sonuç çok üzücü. Hayır oyu verenler AK Parti grubundan mı, MHP grubu içinden mi bilmiyorum ama çok yanlış yaptılar

İstanbul Küresel Formu’nda düzenlenen ‘İslamofobi, Irkçılığa Yaklaşımlarda Adalet Sorunu’ sempozyuma katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çıkışta soruları yanıtladı.

"SONUÇ ÜZÜCÜ"

‘Yerel seçimlerin öne alınması için yapılan teklifin TBMM'den geçmemesi ile ilgili’ soruya Arınç, “Sonuç üzücü. Mahalli seçimlerin 6 ay öncesine alınması için AK Parti ve MHP grubu teklif verdi. İki partinin genel başkanları ve yöneticileri de değişikliğin yapılması konusunda anlaşmışlardı. Her ne kadar iki partinin milletvekili toplamı 367’nin üzerindeydi.

Oy kullananlar içinde herhalde bu değişikliği uygun görmeyenler oldu. Bunlar MHP’den midir AK Parti’den midir bilemiyorum. Ama çok yanlış yapmışlardır. Çünkü iki partinin genel başkanı ve yöneticileri kendi imzalarıyla bir kanun teklifi vermişlerse bunun parlamentodan geçmiş olması gerekirdi" diye konuştu.

“KINANMASI GEREKEN PARTİ CHP"

CHP’ye yüklenen Arınç, “Burada kınanması gereken parti CHP’dir. Çünkü kendisi teklife imza vermemekle birlikte destek olacağını bazı konuşmacıları ifade etmişlerdi. Ama anlaşılıyorki CHP erken seçim istemiyor. Seçimden korkuyor. Son çıkan anketteki oy nipetini kendisi için yeterli görmüyor.

CHP ve BDP’li milletvekillerinin destek vermediği anayasa değişikliğinde 7 oyun eksik kalmış olmasının sorumlusu gizli oylama olduğu için bilinemez. Ama sanıyorumki her parti diğerini suçlayacaktır. Biz verdik siz vermediniz diyecektir. Kimsenin kalbine yarıp bakamayacağız" dedi.

“REFERANDUM SÜRECİ ENGELE TAKILABİLİR"

Sonucun Cumhurbaşkanının taktirinde olduğunu belirten Arınç, “Tekrar Meclise gönderir mi, Yoksa doğrudan referandumu mu tercih eder onu göreceğiz. Ancak anayasamızda bir hüküm var. Seçimlerin yapılmasından 1 yıl önce bir değişiklik yapılırsa o seçimde uygulanamaz. Bu haliyle referandum süreci bu engele takılabilir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın kararını bekleyeceğiz.

Ondan sonra da ya bu konunun kapanmış olduğunu ya da referanduma gitmiş olduğunu göreceğiz" şeklinde konuştu. “Siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Arınç, “Ben bir şey düşünmüyorum. Düşüncemi söyleyince üzerime geliyorsunuz" cevabını verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset