Çiçek:"Kafa kafaya verip çözeceğiz"

 TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Mevlana Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılışı için Konya'ya, Yüksek Hızlı Tren ile geldi.Konya Tren Garı'ndaki karşılama töreninin ardından üniversite binasına gelen Çiçek, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin A

Çiçek:"Kafa kafaya verip çözeceğiz"

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Mevlana Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılışı için Konya'ya, Yüksek Hızlı Tren ile geldi.

Konya Tren Garı'ndaki karşılama töreninin ardından üniversite binasına gelen Çiçek, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam ile birlikte üniversitenin bölümlerini gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

Daha sonra 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni'nin yapılacağı spor salonuna geçen Çiçek'e, Rektör Adam tarafından ''Fahri Doktora'' unvanı takdim edildi.

Çiçek, burada yaptığı konuşmada, üniversitelerin toplumun sorunlarıyla bire bir ilgilenmeleri gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu.

''Şimdi işin bu noktasına geldiğimizde bazı konularda eksikliğimizin olduğunu görmemiz lazım. Türkiye aşağı yukarı yarım yüzyıldır terörün her türlüsüyle, son 30 yıldır ise bölücü terörle uğraşıp duruyor. Çözeceğiz Allah'ın izniyle. Bu bizim meselemiz, biz çözeceğiz. Bir araya gelip, kafa kafaya verip, güç birliğiyle, iş birliğiyle, ortak akılla biz bu sorunu çözeceğiz. Çözmek mecburiyetindeyiz. Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz. Başkasının yardımını beklemeye, ne diyeceğini beklemeye gerek yok. Onların geçmişte ne dediğini biliriz. Onların dediklerinin hiç birisinden bu ülkeye hayır gelmedi.''

Üniversitelere Balkan Savaşları Eleştirisi

Cemil Çiçek, ''Elin oğlu, sözde soykırım için 25 senedir hazırlanıyor. 2015 yılını, Türkiye aleyhine tüm dünyada bir yalan yılı, bir bühtan yılı olarak ilan ediyor. Bizim sabıkamız yok, tarihte hiçbir zaman soykırım gibi bir insanlık suçu işlemedik. Elin oğlu bir yalan için bu kadar hazırlık yapıyor ancak Balkan Savaşları'nın 100. yılı ile ilgili daha doğru dürüst bir üniversitemiz bir tek toplantı yapmadı'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset