CHP'ye Sametli eleştiri

 TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 18 yaşa seçilme hakkı ile ilgili anayasa değişikliği için sayılarının yeterli olmadığını, CHP'nin sözünde durmasını arzu ettiklerini ifade etti. Elitaş, "İki genci bas

CHP'ye Sametli eleştiri

 

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 18 yaşa seçilme hakkı ile ilgili anayasa değişikliği için sayılarının yeterli olmadığını, CHP'nin sözünde durmasını arzu ettiklerini ifade etti.
 
Elitaş, "İki genci basın toplantı salonuna getirip, birini sağına birini soluna alıp o gençlerle alay etmeye kimsenin hakkı yok. Kendisini seçenleri hor görenlere, gençler tarafından büyük bir ceza verilecektir. Çok üzüldüm. İki tane aslan gibi babayiğit bir milletvekilinin, 'doğru mu Samet?' benzetmesindeki gibi, o gençleri kendi siyasetine kurban etmesini yakıştıramadım. Yazıklar olsun" dedi.
 
CHP'nin bu düzenlemenin destekçisi olacağına inandıklarını yineleyen Elitaş, "O varsayımla hareket ettiğimiz takdirde bu anayasa değişikliği teklifini yine getiririz" diye konuştu.
 
Elitaş, 18 yaşındaki gençlerin seçilme haklarının, tutuklu vekiller bahane edilerek engellenmesini eleştirerek, "Bu da 'doğru değil mi Samet?' ile aynı. Özcan Yeniçeri'nin iki tane Samet'i var. CHP'liler de gençlerin hepsini Samet olarak alıyorlar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler