CHP'ye çok ağır suçlama

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları: Dün öğle saatlerinde şehit düşen üsteğmen Hamza Gümüşsoy Allah'tan rahmet diliyorum. Maalesef 51 kardeşimizi kaybettik. Hastanelerde bulunan

CHP'ye çok ağır suçlama

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu.
 
İşte Başbakan'ın konuşmasının satır başları:
 
Dün öğle saatlerinde şehit düşen üsteğmen Hamza Gümüşsoy Allah'tan rahmet diliyorum.
 
Maalesef 51 kardeşimizi kaybettik. Hastanelerde bulunan kişilerden 17'sinin durumu ağır. İnşallah hem Reyhanlı hem Türkiye bu alçakça saldırıyı aşacak ve saldırının izleri tamir edilecektir. Devletin tüm imkanları seferber durumdadır.
 
13 GÖZALTI
 
Saldırı arkasındaki güçler ve taşeronlar itibariyle çok büyük oranda aydınlatılmış durumda. Şu an itibariyle 13 kişi gözaltına alındı ve sorgulamaları sürüyor.
 
İHMAL VAR MI?
 
Burada ihmaller var mı, varsa nedir, kimler tarafındandır? Tüm bunları da yine araştırmak için ayrıca çalışmalar yapılacak. Çok dikkatli okumak ve saldırının arkasındaki niyetleri analiz etmek zorundayız. Biz bu salrdırının altında kalmayız, bedelini misliyle ödetiriz. Allah'a hamdolsun bu gücümüz de var, irademiz de var.
 
Saldırı sonrasında toplum korkarsa kaosun içine sürüklenirse işte o zaman amacına ulaşır. Toplumun fertleri arasında bir huzursuzluk yaratırsa işte o zaman başarıya ulaşır.
 
Bazıları terörün üzerinde durmak istemediler. Bu tür acı hadiselerin ardından nasıl tavır takındıklarını inceleyin. Başta siyaset sonra medya bunların yapmış olduğu açıklamalar, yayınlara bakın bunların nasıl terörün tuzağına düştüklerini görürsünüz.
 
YAPILAN FIRSATÇILIKTIR
 
Reyhanlı'nın caddelerinde feryadlar kopuyor daha o anda hiç bir şey belli değilken sorumsuzca açıklama yapıyor. Ya bu ne fırsatçılık... Ya bir durun gözyaşlarımızı dinlendirelim. Daha Reyhanlı sokaklarından kara dumanlar yükselirken hemen tahrik oluşturmak fırsatçılıktır. Saldırganlar o 2 aracı patlattıklarındna 50 cana kıydıklarında değil bu açıklamaları yaptırdıklarında küstahça tebessüm ettiler. İşte o zaman asıl sevindiler. Bunu görebilmek için illa terör uzmanı olmak gerekmiyor. Buna göre tavır belirlemeliyiz. Bu tuzaklara düşmemeliyiz.
 
ERBİL'İN YÜZÜNE BAKABİLİR MİYDİK?
 
Bosna Hersek'te acı katliamlar yaşanırken Türkiye bana ne deseydi bugün Bosna'nın yüzüne bakabilir miydi? Türkiye Halep'te yaşanan katliamdan yüzünü çevirseydi bugün Erbil'in yüzüne bakabilir miydi? Biz Türkiye'nin çoçukları için sorumluluk yüklenmiş iktidarız. Çocuklar katledilirken susacaksak AK Parti'ye ne gerek var. CHP yapabilir, MHP yapabilir ama AK Parti asla yapamaz.
 
SİYASETİ BIRAKIR ÇEKER GİDERİZ
 
Biz ırkçı bir millet değiliz. Annesinin karnındaki gibi büzülmüş yatan, iki bacağı kopmuş bebekleri görmezden geleceğimize siyaseti bırakır, çeker gideriz. Bizim anlayışımız budur.
 
CHP'YE AĞIR SUÇLAMA
 
CHP hep fırsatı kriz durumlarında aramıştır. seçim sandığında başarı gösteremeyen CHP'nin kaostan medet umarak fırsat devşirmenin gayretinde olduğunu gördük. Sokak sokak direniş çağrısı yapan çözüm sürecini bir ayrışma olarak adlandırılan ve sürekli alevi vatandaşlarımızı tahrik ederek Esad'a destek vererek çok tehlikeli bir oyun oynuyor.
 
Bakın şu anda Reyhanlı'da CHP örgütü çalışmalar yaparak Suriye'den gelen kardeşlerimize karşı "bunlar buradan gitsinler" diyor. Aklı selim sahibi kardeşlerimiz ise "onlar bizim misafirimiz" diyorlar.
 
CHP, Türkiye'nin düşmanlarıyla aynı fotoğrafta bulunmak gibi bir hata yapıyor. En kanlı terör örgütlerinin ekmeğine yağ süren açıklamalar yapıyorlar. Saldırıları çok başka yerlere çekmeye çalışan bir tavra büründüler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset