CHP'nin Trabzon adayları netleşiyor

CHP'NİN TRABZON VE İLÇE ADAYLARI BELLİ OLDUCumhuriyet Halk partisinde başvuralar sona erdi, adaylar netlik kazanmaya başladı...CHP Trabzon İl Başkanlığı Mart 2014 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi adaylarını belirleme çalışmalarına başladı. CHP’den

CHP'nin Trabzon adayları netleşiyor

CHP'NİN TRABZON VE İLÇE ADAYLARI BELLİ OLDU

Cumhuriyet Halk partisinde başvuralar sona erdi, adaylar netlik kazanmaya başladı...

CHP Trabzon İl Başkanlığı Mart 2014 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi adaylarını belirleme çalışmalarına başladı. CHP’den belediye başkan adayı olmak için istifa eden üyeler aday adaylıkları için partiye başvururken; CHP’nin 6 ilçede iddialı olduğu seslendirildi. Maçka'da mevcut başkan Ertuğrul Genç ile seçime yeniden girecek olan CHP, Düzköy'de Abidin Çelik'i, Tonya’da Hasan Kalyoncu'yu aday belirledi. Trabzon'un en etkili iki ilçesinden biri olan Akçaabat adaylığı için ise Ali Türen Öztürk lanse ediliyor. Öztürk'ü CHP’li seçmen ve parti üyelerinin de çok istediği ifade ediliyor. Genel seçimlerde partili ön seçimde Öztürk'ü Trabzon’dan birinci çıkarmış ancak genel merkezden onay gelmemişti.

ORTAHİSAR’DA SÜRPRİZ İSİMLER

2014 yılında yapılacak yerel seçimlerle birlikte yeni oluşacak Ortahisar ilçesi için disiplinli bir şekilde çalışan CHP’nin Trabzon’da favori isimleri aday göstereceği bildiriliyor. Diğer partilerin de çıkaracağı adaylar ile Ortahisar ilçesinde seçimler heyecanlı geçecek gibi. CHP Ortahisar için üç isim üzerinde duruyor. Bu isimlerin Burhan Çuhadaroğlu, eczacı Mehmet Ongan ve Trabzonspor’un son kongresinde başkan adayı olan Dr. Hakan Kulaçoğlu olduğu ifade ediliyor. CHP il yönetiminin Kulaçoğlu’na teklif getirerek Ortahisar’da hızlı bir başlangıç yapmak istediği ileri sürülürken Çuhardaroğlu üzerinde yoğunlaştığı da söylenenler arasında. CHP İl Başkanı Yavuz Karan’ın bu isimlerle görüştüğü, Kulaçoğlu’na parti yönetimi ile birlikte gideceği ifade ediliyor.

BÜYÜKŞEHİR’E 3 ADAY

  Volkan Canalioğlu'nun aday olmayacağını kesin bir dille açıklamasının ardından CHP’de  Trabzon Büyükşehir Belediyesi için aday çalışması sürüyor. CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen'in yakın akrabası olduğu ifade edilen Şengün Öymen Gür’ün büyükşehir için aday olarak gösterileceği kulislerde dolaşıyor. CHP’nin Trabzon’da değişmeyen isimleri arasında Şevket Arz’ın da yer aldığı listenin genel merkeze sunulduğu belirtiliyor.

CHP’DE KAMP BAŞLADI

Karadeniz bölgesinde CHP’den aday olarak yerel seçimlere girecek isimlerin hafta sonu Trabzon’a gelecekleri ifade edildi. Bir otelde Trabzon il yönetiminin 60 kişilik yer ayırdığı ve bu kişilerin genel merkezden gelen heyetten seminer alacağı öğrenildi. Samsun, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin illerinden 27 aday gelirken Trabzon’dan 33 aday adayının seminere katılacağı öğrenildi. Trabzon’da 33 aday adayın katılması ise Trabzon’da bulunan ilçe belediyelerine başvuruların fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Kaynak KARADENİZ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset