CHP'nin önerisi reddedildi!

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, yüzde 10'luk seçim barajının yüzde 3'e düşürülmesi teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi. CHP İstanbul milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Meclis Genel Kurulu'nda seçimm barajı

CHP'nin önerisi reddedildi!

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, yüzde 10'luk seçim barajının yüzde 3'e düşürülmesi teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.
 
CHP İstanbul milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu Meclis Genel Kurulu'nda seçimm barajı konusundaki teklifinin İçtüzük 37. maddesine göre doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önergesine ilişkin yaptığı konuşmada, "Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi için seçim barajının düşürülmesinin şart olduğunu" söyledi.
 
Yürütülen barış sürecine ilişkin, "Biz Başbakan'a güvenmiyoruz" diyen Tanrıkulu, "Gerçek bir barışı inşa etmek için yeri bu kürsü, bu meclistir. Gerçek demokrasi için CHP'nin önerisine destek verirsin" dedi.
 
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise millet iradesinin yansıması için böyle bir düzenlemenin gerekliliğini belirterek, "yüzde 10 oyun 4,5 milyon oy demek. Aslında ben hiçbir barajın olmaması gerekir" dedi.
 
Genel Kurul'da yapılan görüşmelerin ardından yapılan oylamada kanun teklifinin gündeme alınması AKP'nin oylarıyla reddedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset