CHP'lilere polis dur dedi!

Kızılay Milli Müdafaa Caddesi’nde toplanan CHP’li gençler, ‘Sizin yolunuz yolsuzluk olmuş’, ‘Bir ayakkabı kutusu kaç işçi maaşı eder’, ‘Sizin çocuğunuz çalıyor, bizim çocuğumuz ölüyor’ pankart ve dövizleri taşıdı. ‘Hükümet istifa’ sloganları attı. CHP Ank

CHP'lilere polis dur dedi!
Kızılay Milli Müdafaa Caddesi’nde toplanan CHP’li gençler, ‘Sizin yolunuz yolsuzluk olmuş’, ‘Bir ayakkabı kutusu kaç işçi maaşı eder’, ‘Sizin çocuğunuz çalıyor, bizim çocuğumuz ölüyor’ pankart ve dövizleri taşıdı. ‘Hükümet istifa’ sloganları attı. CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka’nın destek verdiği grup, buradan Başbakanlık binasına yürümek istedi. Emniyet güçleri, grubun yürüyüşüne izin vermedi. Yapılan görüşmeler sonucunda Çevik Kuvvet ekiplerinin biraz geri çekilmesi sağlandı. Ekipler daha fazla geri gitmeyince CHP’liler, bulundukları yere oturdu. Basın açıklamasını da burada gerçekleştirdi.
 
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla başlayan sürecin halkın nasıl aldatıldığını bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Yıldız, “Halkımızın alın terinin sonucunda biriken milli servet, birilerinin zevki için heba edilmeye çalışılmıştır. Geçmişte dört bakanın fezlekesi kabul edilirken, bugün diktatörü kayıran bir meclis başkanıyla karşı karşıya kaldığımız gerçeği ortadadır.” dedi.
 
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka ise Başbakan’ın toplumun her kesimini ikiye böldüğünü söyledi. Aka, “İşte bu ayrımı yaparken, gençleri de ikiye bölmeye çalıştı. Ne dedi; dindar gençlik-kindar gençlik dedi. İçinde bulunduğumuz dönemde anladık ki, gençler gerçekten de ikiye ayrılıyormuş. Ama Başbakan’ın dediği gibi dindar ve kindar gençlik değil; ayakkabı kutusu olan gençlik, ayakkabı kutusu olmayan gençlik” diye konuştu.
 
Mitinglerde ayakkabı kutusu gösterenlerin gözaltına alındığını anlatan Aka, ayakkabı kutusu içerisinde paraları kaçıranların serbest bırakıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset