CHP'li Özcan'dan Başbakan'a Mübarek hatırlatması

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Gezi Parkı eylemlerinin hükümetin yıllardan bu yana gelen baskıcı yönetimine karşı bir halk direnişi olduğunu savunarak, "Bu, CHP'nin örgütleyebileceği bir halk hareketi değil. İktidar partisi bile 7- 8 milyon insanı sok

CHP'li Özcan'dan Başbakan'a Mübarek hatırlatması

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Gezi Parkı eylemlerinin hükümetin yıllardan bu yana gelen baskıcı yönetimine karşı bir halk direnişi olduğunu savunarak, "Bu, CHP'nin örgütleyebileceği bir halk hareketi değil. İktidar partisi bile 7- 8 milyon insanı sokağa dökemez" dedi.

Tanju Özcan partisinin Bolu İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Gezi Parkı'nda eylem yapan insanlara yönelik düşmanca tavır nedeniyle olayların Türkiye geneline yayıldığını öne süren Tanju Özcan şunları söyledi:

"Bugün 77 ilde yaklaşık 8 milyon vatandaşımız hükümeti protesto etmek amacıyla sokaklara indi. Bu, hükümetin yıllardan bu yana gelen baskıcı yönetimine karşı ortaya çıkan bir halk direnişidir. Bu eyleme katılanların arasında CHP'liler, MHP'liler ve AK Parti'ye oy vermiş vatandaşlar da var. Başbakan bu eylemlere katılanlara bilindik tavrıyla 'Çapulcu, ayyaş' dedi. Ve daha tehlikeli bir şey söyleyerek 'Bana oy veren yüzde 50'yi zor zaptediyorum' dedi. Bütün diktatörlere baktığımızda, benzer olaylara benzer tepkiler vermişti. 15 ve 16 Haziran'da iki büyük miting yapma hazırlığında sayın başbakan. Bunlar bizim yakın zamanda dünyada gördüğümüz şeyler. Mısır cumhurbaşkanı oradaki olaylar başlamadan önce yüzde 80 oyla iktidara gelmişti. Ama birkaç ay sonra Tahrir meydanında bir halk hareketi başladı. Aynı şeyler oldu ve Mısır polisiyle eylemciler bir araya geldi, çok ağır müdahaleler oldu. O zaman ne oldu, Hüsnü Mübarek bu kalabalıklara karşı kendi yandaşlarını sokağa dökmeye kalkıştı, mitingler yaptı. Her diktatörün yaptığını o da yaptı. Ama her diktatörün kaçınılmaz sonundan kaçmayı başaramadı."

AK PARTİ SEÇMENİ DE RAHATSIZ

Özcan, AK Parti seçmeninin de başbakanın diktatörce tavırlarından rahatsız olduğunu  savunarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan'a çağrıda bulunmak istiyorum. Ülkenin başbakanı gibi davranın. Sizin gibi düşünmeyen insanların görüşlerini saygıyla dinleyin. Bir ülkenin başbakanının, meydanlara inen 8 milyon insana 'Siz çapulcusunuz, siz ayyaşsınız' deme lüksü yoktur. Bunu söylemeye devam ederse bu ülkede eylemler artarak devam edecektir. Bu da zaten halk desteğini kaybetmiş başbakanın işini zorlaştıracaktır. Bu ülkede yüzde 50 oy almış birini Ankara'da en fazla 10 bin kişi karşıladı. Adana'da 5 bin kişiyi bir araya zorla toplayarak karşılayabildiler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in baskısına rağmen havaalanı çevresinde en fazla 8- 10 bin kişi toplanabildi. AK Parti seçmeni de başbakanın diktatörce tavırlarından rahatsız."

CHP'NİN ÖRGÜTLEYEBİLECEĞİ BİR HALK HAREKETİ DEĞİL

Gezi Parkı eylemlerinin CHP'nin örgütleyebileceği bir halk hareketi olmadığını açıklayan Özcan, şöyle konuştu:

"İnsanların sokakta olmasından biz de mutlu değiliz. Ancak gençlerin meydanlarda hak arama mücadelesi vermesinden son derece mutluyum. Kaldı ki bu CHP'nin örgütleyebileceği bir halk hareketi değil. İktidar partisi bile 7-8 milyon insanı sokağa dökemez. Başbakan dikleşmeye devam ederse konulacak ilk sandıkta vatandaş ona haddini bildirecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset