CHP'li Oran'dan Başbakan'a hakaretler!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Amerika'da kal. Ebedi, ezeli, ilelebet git, sen Obama'nın yanında kal. Obama'nın uşaklığına devam et” dedi. CHP'li Oran, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesind

CHP'li Oran'dan Başbakan'a hakaretler!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Amerika'da kal. Ebedi, ezeli, ilelebet git, sen Obama'nın yanında kal. Obama'nın uşaklığına devam et” dedi.
 
CHP'li Oran, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesindeki bir dayanışma yemeğinde partililere hitap etti. İktidarın Türkiye'yi dünyaya rezil ettiğini iddia eden Oran, "Başbakan gerçekten Türkiye'yi sağlıklı bir şekilde yönetemiyor. Yani teşhisi doğru koymamız lazım. Böyle bir Türkiye ve bugün bu Türkiye'ye baktığınız zaman, işte insan hakları konusunda, demokrasi konusunda, hukukun üstünlüğü konusunda gerçekten sınıfta kalmış durumda. Ekonomiye bakıyoruz, ekonomide de demokrasi sağlıklı olmazsa, kaliteli bir demokrasi olmazsa, sisteminiz, temeliniz sağlam olmazsa o ekonominiz sağlam olmuyor. Siz bakmayın, işte Moody's bizim kredi notumuzu artırdı. Şu anda başbakan Amerika'da, başbakan Amerika'dan keşke hiç gelmese" ifadelerini kullandı.
 
Başbakan'ın ABD'de olmasından ötürü Türkiye'nin rahat bir nefes aldığını öne süren Oran, "Oradan ikide bir buraya, buradaki gündeme müdahil olsa da ama hakikaten biz Türkiye'de bugün rahat bir nefes aldık. Çünkü gerilmedi ülke, ülke çatışma içerisine girmedi ve ülkenin gerçek gündem ve gerçek önceliklerinin dışında saçma sapan kendi kişisel, kendi siyasi anlayışını dayatan bir siyaset anlayışıyla Türkiye bugün karşı karşıya gelmedi. Hakikaten Başbakan'ın Türkiye'den her gittiği gün Türkiye rahat nefes alıyor. Hani onlar diyorlar ki onun şürekası, 'efendim sen başkan kal, başbakan kal, cumhurbaşkanı ol, başkan ol, hatta ebedi, ezeli ilelebet başımızda kal.' Ben de buradan diyorum ki git Amerika'da kal. Ebedi, ezeli, ilelebet git sen Obama'nın yanında kal" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler