CHP'li İnce konuştu, AK Partililer de alkışladı!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce konuştu, AK Partililer de alkışladı!AK Partili 4 kadın milletvekilinin başörtüsü ile geldiği TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce bir konuşma yaptı. "Seçim öncesinde mağdur edebiyatı yapmanıza izin

CHP'li İnce konuştu, AK Partililer de alkışladı!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce konuştu, AK Partililer de alkışladı!

AK Partili 4 kadın milletvekilinin başörtüsü ile geldiği TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce bir konuşma yaptı. "Seçim öncesinde mağdur edebiyatı yapmanıza izin vermeyeceğiz" diyen İnce, "Dinin emrinden bahsediyorsunuz, şans oyununu, İddaa'yı kim buldu? Kumardan parayı kazanan kim? Bunlar siz değil misiniz?" şeklinde konuştu. İnce'nin, "'Başörtülü bacım' diyorsunuz, başörtüsüzler de sizin bacını değil mi? Başörtülüler de, başörtüsüzler de bizim bacımız. Benim bir tane kız kardeşim var, kapalı, açık değil" sözleri, AK Partililer tarafından da alkışlandı.

"BİR ZALİMİN YENİ MAĞDURİYET YARATMA TARTIŞMASI"

Muharrem İnce şunları söyledi:

Kız çocuklarımı Türkiye'de okutamadım deyip erkek çocuklarını da ABD'de okutan Başbakan'a, saygılarımı sunarak başlamak istiyorum. Bugün geldiğimiz nokta bir kıyafet, bir demokrasi tartışması değildir. Bir zalimin yeni bir mağduriyet yaratma tartışmasıdır. 'Benim başörtülü bacıma saldırdılar' deyip kameralardan bu görüntüleri göstermeyenlerdir.

Dinin emriyse, dinin sadece bir tane mi emri var? Açları doyurmak, onlara iş bulmak dinin emri değil mi? Siz madem dinin emrini yerine getiriyorsunuz... Miras konusunda da bu emri yerine getirecek misiniz? Kız çocuklarına bir pay, erkek çocuklarına iki pay verecek misiniz?

'Resetlendim' diyor... İslam anlayışını bu kadar dejenere eden bir açıklama. Kişi Allah karşısında resetlendiğini söyleyemez. Kişi kendisi karar veremez. Bu, İslam anlayışını bile bilmemektir. Tayyip Erdoğan karşısında resetlenmiş olabilirsiniz.

"MAĞDUR EDEBİYATI YAPMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ"

İçinizden biri bir kez olsun TBMM kürsüsüne gelip konuşmadı. AVM'de askeri ücretle çalışan, merdiven altında çalışan kadınları gelip bir kere bile savunmadınız. Kırmızılı kadın diye tanıdığımız kadını bir kez bile savunmadınız. Kıyafeti nedeniyle işten atılan kadını bu Meclis'te savunmadınız. Uludere'de emri kim verdi diye sorgulamadınız. Sivas'ta 35 kişiyi diri diri yakanların davasına 'Hayırlı olsun' diyen Başbakan'a bir kere bile karşı çıkmadınız. Başbakan'a Kevser Suresi'ni öğretirseniz, seçim meydanlarında 'Soy önemli, soy' demez. İnşallah şimdiden sonra benim maaşımı, şans oyunlarından, içkiden alınan vergilerden ödemeyin dersiniz.

Seçimler yaklaşırken mağdur edebiyatı yapmanıza izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin bütün özgürlüklerini yok ettiniz.

"BAŞÖRTÜLÜLER DE BAŞÖRTÜSÜZLER DE BİZİM BACIMIZ"

Dinin emrinden bahsediyorsunuz, şans oyununu, İddaa'yı kim buldu? Kumardan parayı kazanan kim? Bunlar siz değil misiniz? Irak'ta Müslümanlar öldürülürken, sağ salim dönmeleri için dua eden siz değil misiniz?

'Başörtülü bacım' diyorsunuz, başörtüsüzler de sizin bacını değil mi? Başörtülüler de, başörtüsüzler de bizim bacımız. Benim bir tane kız kardeşim var, kapalı, açık değil. Başörtülü bacım dediğim zaman benim ağzıma yakışır bu. Ama ben bunu oy için kullanmam, size de kullandırmam. Bunu da böyle bilin!
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler