CHP'li belediye başkanları istifa etti!

İzmir'de Kınık, Menderes ve Dikili belediye başkanları CHP'den istifa etti. Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, basına yaptığı açıklamada, yüzde 60-70 kamuoyu desteği aldığını, ancak yüzde 13 kamuoyu desteği alan başka bir ismin CHP'den belediye başkan

CHP'li belediye başkanları istifa etti!

İzmir'de Kınık, Menderes ve Dikili belediye başkanları CHP'den istifa etti. Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya, basına yaptığı açıklamada, yüzde 60-70 kamuoyu desteği aldığını, ancak yüzde 13 kamuoyu desteği alan başka bir ismin CHP'den belediye başkan adayı gösterildiğini belirtti.

"DESTEK BÜYÜKTÜ AMA ADAY GÖSTERMEDİLER"

Gelişmeleri değerlendirerek CHP'den istifa ettiğini söyleyen Kaya, şöyle konuştu: "Böyle bir süreç yaşandı. Kınık halkı 3. kez aday olmamız konusunda baskı yaptı. Desteğimiz büyüktü ama başka bir aday gösterildi. Halkımız da buna tepki gösterdi. Başka bir partiden aday olmam konusunda baskı yaptılar. Bu nedenle, halkın iradesine saygı duyup Demokrat Parti'den aday olma kararı aldık. İnşallah 1 Nisan'da bu defa Demokrat Parti çatısı altında yine belediye başkanı olacağız."

"MENDERES'E YAPILMIŞ EN BÜYÜK HAKARETTİR"

Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün de CHP'nin belediye başkan adayı belirleme sürecinde yarışma koşulları sunduğunu, ancak buna uyulmadığını savundu. Aday adaylığı için başvuruda bile bulunmayan birinin belediye başkan adayı olarak gösterildiğini öne süren Özgün, "Bu yöntem Menderes'e yapılmış en büyük hakarettir. Bu davranışı Menderes'e layık görenlerle yan yana durmamak ve bu ayıba ortak olmamak adına istifa ettim" dedi.

ALTIPARMAK AÇIKLAMA YAPMADI

Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak da aday belirleme süreci nedeniyle CHP'den istifa kararı aldığını, başka bir partiye geçip geçmeyeceği konusunu da değerlendirdiğini, konuyla ilgili detaylı açıklamayı daha sonra yapacağını dile getirdi.

"DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL"

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de yaptığı yazılı açıklamada, aday adaylığı sürecinin sona erdiğini belirterek, "Artık adaylarımızın etrafında kenetlenme vakti" dedi.

Engin, gösterilen tepkilerin doğal olduğunu ancak bu tepkilerin demokratik haklar sınırında kalması, sona erdirilmesi, partiye zarar verecek noktaya getirilmemesi gerektiğini bildirdi.

Engin, şunları kaydetti: "Artık adaylarımız kesinleşmiştir ve hem MYK hem de Parti Meclisi kararlarıyla bu sürece son nokta konmuştur. Aday adaylığı sürecinde gösterdikleri faydalı ve seviyeli çalışmaları için tüm arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyor, aynı tavrı adaylarımızı desteklerken de göstereceklerinden zerre kadar şüphe duymuyorum. Bu saatten sonra İzmir'deki belediye başkan adaylarımızda bir değişiklik söz konusu olmayacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler