CHP,Karşıyaka ilçe yönetimi görevden alındı

 İzmir'de, tutuklanan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın istifasının ardından toplanan il yönetimi, ilçe yönetimini görevden aldı. Görevden alınan yönetiminin yerine 5 kişilik kayyum (geçici kurul) atandı. CHP Karşıyaka'da 30 gün içerisinde olağan

CHP,Karşıyaka ilçe yönetimi görevden alındı

 

İzmir'de, tutuklanan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın istifasının ardından toplanan il yönetimi, ilçe yönetimini görevden aldı.
 
Görevden alınan yönetiminin yerine 5 kişilik kayyum (geçici kurul) atandı. CHP Karşıyaka'da 30 gün içerisinde olağanüstü kongreye gidecek.
 
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay, İzmir Emniyeti tarafından yürütülen, suç örgütü kurarak silahla yaralama, tehdit, zorla senet imzalatma, işyeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme, ihaleye fesat karıştırma ve dolandırıcılık gibi birçok suça karışan zanlılar arasında bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Ardından tutuklandı. Alabay tutuklanmasının ardından avukatı aracığıyla istifasını İlçe Yönetimi'ne sundu.
 
Alabay'ın istifası sonrası bugün toplanan CHP İl Yönetimi, yaklaşık bir saat süren toplantı sonrası ilçe yönetimine görevden el çektirdi. Toplantının başında bir konuşma yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in, "Mevcut yönetim moral ve motivasyon açısından kötü durumda. Kongreye gidilmesi gerekiyor" dediği öğrenildi. Yapılan gizli oylama sonucunda ilçe yönetimi oybirliği ile görevden alındı. Yerlerine 5 kişilik kayyum atandı. Kayyumun başkanlığına Ali Karaege, üyeliklerine eski Kadın Kolları Başkanı, Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Nurşen Balcı, Semra Canbaş, eski Meclis Üyesi Murat İpek ve Karşıyaka Meclis Üyesi Turan Başaran getirildi.
 
"İSTİKRARSIZLIK VAR"
 
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, "İl yönetimi olarak yaptığımız istişarelerde, ilçe yönetim kurulu içinde görüş birliği olmaması, istikrarsızlığın devam etmesi, güçlü bir yönetimin çıkmayacak olması sonucu, tüzüğümüzün ilgili maddesine göre yetkimizi kullandık. Adnan Alabay'ın istifasını kabul ettik. İlçe yönetim kuruluna oybirliğiyle görevden el çektirdik. Yerine tüzüğümüzün ilgili maddesi gereğinde 5 kişilik geçici yönetim tayin ettik. Geçici kurula Ali Karaege, Turan Başaran, Nurşen Balcı, Bostanlı İşadamları Derneği Başkanı Murat İpek ve Semra Canbaşı atadık. 30 gün içerisinde kongre yapacağız. En üst organ kongrelerdir. Kongre ile en geniş uzlaşmayla bir karar vereceğiz. Kutuplaşma, zafiyet olsun istemiyorum" dedi.
 
UZLAŞI İLE SEÇİLECEK
 
Engin, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Duark'ın mevcut yönetimi içerisinden seçilecek bir kişiyle yola devam edilmesi konusunda kendisine görüş bildirdiğini belirterek, "Kendisine de söyledim. İlçe yönetimindeki 16 kişiden biri bir yıldır yok. İlçe yönetiminde görüş birliği yok. Ortak bir karar ile bir kişi çıkarıp çıkaramayacakları belli değil. Bu sebeple ilçede başkan seçilemedi tartışmaları yaşanacaktı. İlçe yönetimimizle görüştüm. Görüşmede istikrarlı bir yönetim oluşamayacağını gördüm. Bu konuda ilçe başkanvekilliğini yürütmüş olan Cem Doğan'ın sağduyulu davranacağını düşünüyorum. Aldığımız karar ile ilçe başkanımız dahil kimseyi zan altında bırakmayız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcımız Adnan Keskin'in konuya ilişkin bilgisi ve görüşü doğrultusunda karar verildi" dedi.
 
"SUÇSUZLUĞUMUZU KONGREDE KANITLAYACAĞIZ"
 
Kayyum ataması öncesi CHP Karşıyaka İlçe başkanvekili görevini yürüten Cem Doğan, il yönetimi tarafından alınan karara saygılı olduklarını dile getirdi. Doğan, "İlçe yönetimiz ile yol haritasının belirleneceği bir toplantı yaptığımız esnada telefon yolu ile görevden alınmanın gerçekleştiğini öğrendik. Aldığımız telefon bize yetti. Alınan karara saygılıyız. Olağanüstü kongrede delegasyona güveniyorum. İlçe yönetimi olarak gönül kapımız herkese açıktı, umarım partimizde gönül kapıları hep açık olur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset