CHP'den yeni hükümete çağrı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Almanya’nın Türkiye’yi dinlediği iddialarıyla ilgili, “Bu görev ve sorumluluk sadece Cumhurbaşkanının değil, aynı zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan hükümetin belki de öncelikli konusudur” dedi.CHP’l

CHP'den yeni hükümete çağrı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Almanya’nın Türkiye’yi dinlediği iddialarıyla ilgili, “Bu görev ve sorumluluk sadece Cumhurbaşkanının değil, aynı zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan hükümetin belki de öncelikli konusudur” dedi.

CHP’li Milletvekili Atilla Kart, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’deki IŞID yapılanması hakkında bilgi verdi. Kart, bir kitapevinde bazı hocaların gençleri toplayarak, ’cihad’ hakkında bilgi verdiklerini öne sürerek, gençlerin sayısının Konya ve civarında 3 bin kişiye ulaştığını iddia etti. Konya’da gösteri yapan topluluktan emniyetin haberi olduğunu kaydeden Kart, "Altınapa Barajı civarında bayram namazı kılınmıştır. Siyah renkli iki bayrak arasında namaz kılınmıştır" dedi.

Konyalı ailelerin çocuklarından korktuğunu dile getiren Kart, 600 civarında Konyalı yaralının Gaziantep ve civarındaki hastanelerde olduğunu öne sürerek, "Aileler, ’hiçbir ata, evladını ateşe atmak istemez. Evlatlarımıza sahip çıkın. Herkes kendinden korktuğu için konuşamıyor. Bizim adımız geçmesin, bunlar Allah korkusu olmayan insanlar’ diyerek toplumu uyarmakta, devletten yardım beklemektedir" şeklinde konuştu

Almanya’nın Türkiye’yi dinlediği iddialarıyla ilgili ise Kart, “Bu olaydan dolayı bile bir Cumhurbaşkanının bu görevi sürdürmesi beklenemez. Bu görev ve sorumluluk sadece Cumhurbaşkanı’nın değil, aynı zamanda Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan hükümetin belki de öncelikli konusudur” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler