CHP'den Trabzon'da konferans

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Kadın Kolları tarafından "Tek Partili Dönem" konulu bir konferans düzenlendi.  Hamamizade İhsaybey Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan da katılırken, salonun dolmaması dikkat çe

CHP'den Trabzon'da konferans
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Kadın Kolları tarafından "Tek Partili Dönem" konulu bir konferans düzenlendi. 
 
Hamamizade İhsaybey Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan da katılırken, salonun dolmaması dikkat çekti. Konferansta konuşan Avrasya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muharrem Varol, Lozan Antlaşması’nın Batı ile Türkiye arasında onurlu bir antlaşma olduğunu söyledi. Varol, "Lozan Antlaşması, Türkiye'nin tabu senedi olarak ne bir hezimettir ne de çok şeylerin elde edildiği bir antlaşmadır. Tam tersine Batı ile Türkiye arasında onurlu bir antlaşmadır" dedi.
 
Varol, konuşmasının ardından soruları cevaplandırdı. “CHP ittihat ve terakkinin devamı mıdır?” sorusu üzerine Varol, "Evet köken olarak biraz öyledir, ancak ideolojik olarak İttihat ve Terakki’den epeyce kopmuştur. CHP'nin ideolojisi, İttihat ve Terakki’nin ideolojisiyle büyük ölçüde çakışan yanları vardır. Ama CHP ideolojisi artık İttihat ve Terakki’nin gibi değil, daha çok büyük devrim ideolojisidir. Böyle de olmak zorundadır" dedi.
 
Siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin soruya ise Varol, "Benim açımdan ölçüsü şudur; bugün dünyada parti kapama ölçüleri ne ise, hangi durumlarda parti kapatılabiliyorsa Türkiye'de o durumlarda bir partinin kapatılmasını hiç mi hiç yadırgamam" cevabını verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset