CHP’den ’Osmanlıca’ tepkisi: Trabzonlu vekil...

CHP'nin Trabzonlu Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, zorunlu olarak Osmanlıca dersi verilmesini doğru bulmadığını söyledi.Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Antalya’da yapılan Milli Eğitim Şurası’na yönelik eleştirilerde bulunan CHP Grup Başkanve

CHP’den ’Osmanlıca’ tepkisi: Trabzonlu vekil...

CHP'nin Trabzonlu Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, zorunlu olarak Osmanlıca dersi verilmesini doğru bulmadığını söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Antalya’da yapılan Milli Eğitim Şurası’na yönelik eleştirilerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anaokulundan başlayarak çocuklara yeni bir hayat tarzı dayatmaya çalıştığını öne sürdü. Hamzaçebi, Osmanlıca’nın zorunlu ders olarak verilmesini doğru bulmadığını kaydetti. Kendisinin de bir veli olduğunu ifade eden Hamzaçebi, “Bir veli olarak sorumluluk hissediyorum, tüm öğrenci velilerini Eğitim Şurası’nda alınacak kararlara karşı duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun toplum mühendisliğine soyunduğunu söyleyen Hamzaçebi, “Türk toplumunu dönüştürmeyi amaçlayan bir projeleri vardır. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, insanımıza 200 yıldır bir hayat tarzının dayatıldığını ifade etmişti, kendisi bir alternatif model öneriyor ve anaokulundan başlayarak çocuklara yeni bir hayat tarzının sunulacağını söylüyor. Bu, insanımızın 200 yıldır alışık olduğu hayat tarzını tersyüz etmedir. İlkokulda din dersi zorunlu ders olacak. Sanki çocuklar dinsiz yetişiyor. Ahlak ve din eğitimini çocuklar ailelerinde alırlar. Bu eğitim önemlidir ama bu eğitimi laik bir devlette devlet hiçbir zaman vermez” diye konuştu.

Kendi inancını herkese dayatmaya kalkan kişinin diktatör olduğunu söyleyen Hamzaçebi, “Öğrencilerimize seçme hakkı getirilecek, kendi dinlerini öğrenme imkanı getirilecek. Hristiyanlık’ın mezheplerine yönelik bir şey yapmayacak mısınız? Herkes hangi inanca, hangi mezhebe, hangi dine inandığını açıklayacak. Bu toplumu tamamen bölmektir ve kutuplaştırmaktır. Bundan vazgeçmeye çağırıyorum. Kendisini dindar ve inançlı olarak tanımlayan birisi, kendi inancını herkese kabul ettirmeyi görevi olarak kabul ediyorsa bu kişi ne aydın olabilir ne de demokrat olabilir. Bu ancak diktatör olabilir” dedi.

“ÇOCUKLARA OSMANLICA MEZAR TAŞI OKUTMAKLA MEŞGULSÜNÜZ”

Osmanlıca’nın liselerde zorunlu ders olmasına yönelik de eleştirilerde bulunan Hamzaçebi, “Osmanlıca eserlerin günümüz Türkçe’sine uyarlama yapılması gerekendir. Mezar taşı okumak için herkese zorunlu ders olarak vermeyi doğru bulmuyorum. Sayın Davutoğlu, Sayın Nabi Avcı, siz çocuklara Osmanlıca mezar taşı okutmakla meşgulsünüz. Ama maalesef çocuklarımız matematikte iyi değil. 65 ülke arasında Türkiye matematikte 44. sırada. Sen bırak Osmanlıca’yı da matematiğe bak, fen dersine bak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset