CHP’den komisyon kararı

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, 4 eski bakanla ilgili TBMM Soruşturma Komisyonu’nda yaşanan tartışmalara ilişkin, “Bundan sonraki süreçte biz Komisyon’dan çekilmiyoruz, çalışmaları takip edeceğiz” dedi.CHP’li milletvekilleri Erdal Aksünger ve Rıza

CHP’den komisyon kararı

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, 4 eski bakanla ilgili TBMM Soruşturma Komisyonu’nda yaşanan tartışmalara ilişkin, “Bundan sonraki süreçte biz Komisyon’dan çekilmiyoruz, çalışmaları takip edeceğiz” dedi.

CHP’li milletvekilleri Erdal Aksünger ve Rıza Türmen, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. 4 eski bakanla ilgili TBMM Soruşturma Komisyonu’nda dün yaşanan tartışmalara ilişkin Aksünger, "İş bizim açımızdan şudur; bu kararlar alınırsa CHP olarak biz bu kararları hiçbir zaman legalize etmeyeceğiz. Orada bir karar almak istiyorlarsa, buyurun yine parmak çoğunluğuyla alın kararları ama biz burada ortaklaşa olmayacağız. Bundan sonraki süreçte biz Komisyon’dan çekilmiyoruz, çalışmaları takip edeceğiz. İsteklerimizi dile getireceğiz, not düşeceğiz, şerh düşeceğiz. Geleceğe bu davaları nasıl taşıyacaksak onlarla ilgili gerekli bütün çabaları göstereceğiz" dedi.

Türmen ise, Komisyon Başkanı Hakkı Köylü’nün dinlenmesini istediği 10 kişinin gerçeği bulmalarına yardımcı olmayacağını belirterek, “Bizim listemizde başkalarının yanı sıra Cumhuriyet Savcısı Celal Kara vardı, Zekeriya Öz vardı, Organize Suçlar Şube Müdürü Nazmi Ardıç vardı" şeklinde konuştu.

Türmen, Komisyon’un daha fazla kişiyi dinleyebileceğini söyleyerek, “Kamuoyu bu konuda belki vicdanen rahat olabilirdi. Ama kamuoyunun bu konuda vicdanen rahat olmaması gerekir şu anda. Soruşturma Komisyonu suni gündemlerin üzerine yaptığı baskıyla yerin altına indirilmek isteniyor" ifadelerini kullandı.

Türmen, Komisyon’un mutlaka Rıza Sarraf’ı çağırması gerektiğini vurgulayarak, “Rüşvet veren yokken ortada, rüşvet alanla ilgili soruşturma doğru dürüst götürülemez. Bir takım usulsüzlüklere başvurarak, oy çoğunluğu ile bu işin üzerini kapatırsanız bunun bumerang etkisi vardır. Böyle bir şekilde üstü kapatılan soruşturmada 4 bakan beraat etmezler, kamuoyu vicdanında mahkum olurlar. O yüzden bu yola gitmek akıllıca bir şey değildir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler