CHP’den Hüseyin Çelik’e jet cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in açıklamalarını eleştirdi.CHP MYK toplantısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında sürerken, Genel Başkan Y

CHP’den Hüseyin Çelik’e jet cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in açıklamalarını eleştirdi.

CHP MYK toplantısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında sürerken, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç bir basın toplantısı düzenledi. Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Koç, sözlerine gündeme dair değerlendirmeler yapan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in konuşmalarını eleştirerek başladı. Bu dönemde iktidar sözcüsü olmanın ağır bir yük olduğunu belirten Koç, “CHP Genel Başkanı’nın da, sözcülerinin de genel merkezde olsun, grup yönetiminde olsun ahlak dışı, kural dışı hiçbir ifadesi olmamıştır. Çok hafif bile konuşuyoruz. Tüm yaşadıklarımız ortada Sayın Çelik, siz bunları nasıl görmüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun 247 milyar olarak verdiği yolsuzluk rakamının gerçek olmadığını söyleyen Çelik’e yönelik Koç, rakamın ne kadar olduğunu sordu. Hukukun üstünlüğünün infaz edildiğini söyleyen Koç, “Girdikleri suçluluk duygusuyla artık kural, düzen, hak, adalet, ahlak, meşruiyet gibi tüm kavramları yok sayarak kendilerine dokunulmazlık, sorgulanmazlık, takipsizlik, yargılanmazlık elbisesi giydirmek istiyorlar” değerlendirmesini yaptı.

"BÖYLE KAMU YÖNETİMİ OLMAZ"

Son günlerde özel yetkili mahkemelerce tüm hukuk kuralları ve normların çiğnendiğini kaydeden Koç, “Balyoz davası ve yürütülmekte olan Ergenekon, Oda Tv, KCK gibi davalarla ilgili tartışmalar bu yolsuzluk iddialarının ortalığı kasıp kavurduğu şu günlerde başka bir mecraya çekilmiş görünüyor. Bu tezgahı da hepimizin çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. İyi niyetle yargının bu süreçte takınacağı rol hususunda ara buluculuk yapmaya gayret edenlerin de bu hususta çok dikkat etmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Koç, “Savcılar savcıları takip ediyor Türkiye’de, HSYK savcıları takip ediyor. Bakanlar, Başbakan HSYK’yı izliyor. Hani Kurtlar Vadisi vardır. Tam bir hortumcular vadisi. Darbelerle hesaplaştık diyen Başbakan’a sesleniyorum. Hangi darbe döneminde bunlar yaşandı? Hangi darbe döneminde bu kadar polisin yeri değişti. Haziran’da ’kahraman’ dediğin polisleri ucu kendine dokununca nasıl hain polis ilan ettin. Böyle kamu yönetimi olmaz” dedi.

Koç, Cumhurbaşkanı Gül’ün “Ben ne yapabilirim?” sözlerini de eleştirerek, krize el koyması gerektiğini ifade etti.

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’e TSK tarafından suç duyurusunda bulunulmasına tepki gösteren Koç, Uludere olayı ile ilgili takipsizlik kararını da eleştirerek, Reyhanlı patlamasında ve Hatay’a gönderilen TIR’lar konusunda kimsenin sesinin çıkmadığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset