CHP'den Başbakan atağı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Başbakan Erdoğan hakkında gensoru önergesi vereceklerini söyledi.CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. TBMM Genel Kurulunda 5 Mayıs tarihinde kurulan 4 eski bakan ile ilgili soruşturma ko

CHP'den Başbakan atağı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Başbakan Erdoğan hakkında gensoru önergesi vereceklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. TBMM Genel Kurulunda 5 Mayıs tarihinde kurulan 4 eski bakan ile ilgili soruşturma komisyonunun teşekkülüne yönelik yaşanan süreci eleştiren Altay, komisyon üye kontenjanının 3 katını oluşturan listeyi Meclis Başkanlığına gönderdiklerini, Meclis başkanlığının ise bildirilen komisyon üyelerinin TBMM İç tüzüğünün 109. maddesi uyarınca komisyonda görev alamayacaklarını bildirdiğini söyledi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in böyle bir yetkisinin olmadığını söyleyen Engin Altay, "Komisyonun Meclisin tatile girme tarihi olan 1 Temmuz'dan önce kurulup çalışmaya başlamaması için her şeyi yapan bir Meclis Başkanı ile karşı karşıyayız. Soruşturma önergesi verilmeden önce söylenenler görüş bildirme olarak değerlendirilemez. Meclis Başkanı ısrarla 'görüş bildirmişlerdir' diyor" dedi.

Altay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diktatörlüklerde olduğu gibi şeklen bir Meclis oluşturmaya çalışan bir Meclis başkanı ile karşı karşıyayız. TBMM Başkanı'nın denetim yetkisi yoktur.Meclis Başkanının amacı Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Meclis Araştırma Komisyonu'nun göreve başlamasını engellemek. Meclis Başkanının Genel Kurulun yetkisini üstlendi.

TBMM küçük hesaplar meclisine dönüştürülemez. TBMM bir çamaşırhane değildir, hukuken zanlı 61. Hükümetin kirli işlerinin temizleneceği bir çamaşırhane değildir, Meclis Başkanı da çamaşırhanenin başı değildir. Meclis Başkanı hukuken zanlı, siyaseten kirli bir hükümetin önüne kendisini yatırmıştır. Üzülüyorum, Cemil Çiçek'in finali böyle olmamalıydı."

BAŞBAKAN HAKKINDA GENSORU

Başbakan Erdoğan ile ilgili Meclis soruşturma önergesinin Ekim ayına kalmasının sağlandığını ifade eden Altay, "Ancak hiç şüphesi olmasın biz gerekirse Başbakan için bu kapsamda bir gensoru önergesi vereceğiz. Bunun iç tüzüğe göre 10 gün içinde görüşülmesi gerekiyor. Ya Meclisi 10 gün içinde kapatacaklar ya da TBMM Genel Kurulu'nda gensoru olarak görüşülecek.

Başbakan ile ilgili vereceğimiz gensorunun içeriği arkadaşlarımız tarafından hazırlanmakla birlikte Erdoğan Bayraktar'ın açıklamaları ve MİT'in Başbakanlığa bildirdiği yazı gensorunun ana hatlarını oluşturacaktır" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler