CHP'de taşlar yerinden oynayacak!

Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre; Hem Türkiye hem partinin geleceği açısından 2015 seçimlerini hayati önemde gören CHP yönetimi bölge toplantılarını tamamladı. ‘Geleceği Birlikte Kuruyoruz' temalı toplantılarda teşkilatlara görüşlerini anlatan

CHP'de taşlar yerinden oynayacak!
Radikal'den Ercan Sarıkaya'nın haberine göre; Hem Türkiye hem partinin geleceği açısından 2015 seçimlerini hayati önemde gören CHP yönetimi bölge toplantılarını tamamladı. ‘Geleceği Birlikte Kuruyoruz' temalı toplantılarda teşkilatlara görüşlerini anlatan ve talepleri dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi şimdi seçim stratejisi üzerine çalışma yapıyor. Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu'nun 81 ile de gitmesi bekleniyor. İstanbul'da geçen hafta yapılan MYK toplantısında milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticilerinin 25 Aralık 2014 tarihine kadar istifalarını sunmaları karara bağlanmıştı.
 
20 İL BAŞKANI İSTİFA EDECEK
 
Bu karar sonrası parti teşkilatlarında büyük hareketlilik yaşanmaya başlandı. Partililer vekil adayı olabilmek için genel merkezde kulis çalışması yürütürken, olur alanların da görevlerinden istifa etmeye başlayacağı dile getiriliyor. Özellikle istifa ederek milletvekili adayı olmaya bekleyen il başkanı sayısının fazlalığı dikkat çekiyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana il başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 il başkanının istifa etmesi bekleniyor.
 
SALICI'NIN YERİNE KARAYALÇIN
 
CHP kulislerine göre CHP Parti Meclisi için adı geçen ancak aday olmayan İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'olur'unu aldığı konuşuluyor. Salıcı'nın yerine ise Murat Karayalçın ismi gündemde. Parti teşkilatında Karayalçın'a karşı tepki olduğu ikinci formül olarak ise eski İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın ismi üzerinde durulduğu dile getiriliyor. Ancak Karayalçın'ı parti yönetiminin ‘ağabeyi formülü' için özellikle istediği dillendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset