CHP’de kurultay sesleri! Ekrem İmamoğlu genel başkan mı olacak?

Seçimlerden sonra CHP’de kurultay sesleri yükselmeye başladı. Ekrem İmamoğlu’nun ismi öne çıkıyor.

CHP’de kurultay sesleri! Ekrem İmamoğlu genel başkan mı olacak?

14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlerde alınan sonuçlar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nde Kurultay seslerinin yükselmesine neden oldu.

CHP’de alınan kararla Olağan Kurultay seçimler nedeniyle 1 yıl ertelenmişti. Seçimlerin sona ermesinin ardından tekrar yükselen kurultay sesleri üzerine yeni bir karar gündeme geldi. CHP’de yapılacak değerlendirme sonrasında Olağan Kurultayın Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin sonrasına bırakılması bekleniyor.

Yasal Olarak 2023 yılı içinde başlaması gereken kurultay takviminin yerel seçimler sonrasına bırakılması görüşü olağanüstü kurultay fikrini de ortaya çıkardı. Ancak bunun için delegenin desteğinin alınması gerekiyor.

SEÇİMLER İKİYE BÖLDÜ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan sonuç sonrasında CHP içinde iki farklı görüş ortaya çıktı. CHP’de bir kesim Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetiminin değişmesini isterken bir kesimin ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun değil yönetiminde bulunan bazı isimleri ayrılması yönünde görüşe sahip oldukları öğrenildi.

EKREM İMAMOĞLU MU GENEL BAŞKAN OLACAK?

CHP’de kurultay seslerinin yükselmesi ile Genel Başkanlık için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismi öne çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu’na potansiyel rakip olarak görülen İmamoğlu’nun parti içinden önemli bir kesimin desteğini aldığı kulislerde konuşulanlar arasında yer aldı.

Seçim sonuçları sonrasında açıklama yapan Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasında değişim vurgusu yapması da dikkatlerde kaçmadı. İmamoğlu açıklamasında "Kimse endişe etmesin. Her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada, her ortamda değişim. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç asla beklemeyeceğiz artık" ifadelerine yer vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset