CHP'de kurultay günü!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'nde bugün yapılacak CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda 1222 delege oy kullanacak. Genel başkanlık için Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. Delegenin ve milletvekillerinin büyük çoğunluğunun destek verdiğ

CHP'de kurultay günü!
Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi'nde bugün yapılacak CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda 1222 delege oy kullanacak. Genel başkanlık için Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak. Delegenin ve milletvekillerinin büyük çoğunluğunun destek verdiği CHP Lideri'nin 900'ün üzerinde, İnce'nin de 170 dolayında imzayla adaylığını ilan etmesi bekleniyor.
 
Kurultayda ekonomi ağırlıklı bir konuşma yapması planlanan Kılıçdaroğlu, üretim odaklı ve hakça paylaşımı esas alan ekonomi politikası vurgusu yapacak. Konuşmasında "özgürlükçü ve çoğulcu demokrasi" vurgusunu da öne çıkarması beklenen CHP Lideri, her türlü ayrımcılığa karşı oldukları mesajını verecek. Kılıçdaroğlu'nun, Kürt sorunu başta olmak üzere partisinin değişik konulardaki yeni yol haritasını da ortaya koyacağı belirtiliyor. Kamuoyuna özgürlük mesajları verecek olan Kılıçdaroğlu, parti içine ise disiplin uyarısında bulunacak. CHP Lideri gibi Kürt sorunu başta olmak üzere ülkenin temel sorunlarına ilişkin bakış açısını ortaya koyacağı belirtilen İnce'nin ise parti yönetimini CHP'yi "sağa kaydırmakla" eleştireceği kaydedildi.
 
ÖZEL DAVETLİLER
Yerli ve yabancı yüzlerce kişinin davet edildiği kurultayı, Uludere'de ölenlerin aileleri, Gezi eylemlerine önderlik eden isimler, Soma'da ölen işçileri temsilen aileleri ve çalışma arkadaşları, ayrıca şehit aileleri ve gaziler de "özel davetli" olarak izleyebilecek.
 
AKREDİTASYON YOK
CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, dün kurultayın yapılacağı salonda düzenlediği basın toplantısında CHP Kurultayı'nda hiçbir yazılı, görsel basın organına akreditasyon sınırlaması getirilmediğini vurguladı. Koç, "Kurultayda, CHP'de demokrasi, Türkiye'de demokrasi ve ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması ana temalarımız. Bunlar Sayın Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarında da bir 2015 vizyonu olarak yansıtılacaktır" bilgisini verdi.
 
KURULTAY SAFLARI
CHP'nin bugün yapılacak olağanüstü kurultayında genel başkanlık yarışında partideki kanatların safları netleşti:
 
BAYKAL'CILAR: İnce'nin adaylığına destek veriyorlar. Delege arasında destekçileri çok az.
 
SAV'CILAR: İnce'nin adaylığına destek veriyorlar. Delegede az da olsa karşılıkları olmasına rağmen sonucu değiştirecek güçte değiller.
 
ULUSALCILAR: Emine Ülker Tarhan'ı istemelerine rağmen bugün İnce'ye destek verecekler; ancak delege sayıları çok az.
 
SARIGÜL'CÜLER: Kılıçdaroğlu'na koşulsuz destek veriyorlar ancak delegede etkinlikleri az.
 
YENİLİKÇİLER: Çoğunluğunu milletvekilleri ve il başkanlarının oluşturduğu ve Kılıçdaroğlu'nun etrafında kenetlenen grup, kurultayı "Baykal'cı" ve "ulusalcı" kanadın tasfiyesi için şans olarak görüyor. Delegenin büyük çoğunluğuna sahipler.
 
SAĞ KANAT: Merkez sağ kesimden gelenlerin oluşturduğu grup, CHP Lideri'ne koşulsuz destek veriyor. Delge üzerinde etkili değiller.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset